Sreća pa je kraj kvalifikacija: Njemačka na Ilidži razbila Bosnu i Hercegovinu

Košarkašice Bosne i Hercegovine poražene su večeras u Sarajevu u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Njemačke sa 61:92.

Trebala je našoj reprezentaciji pobjeda sa 40 ili više razlike na ovoj utakmici kako bi završili na drugom mjestu, te je bilo jasno da je to nemoguća misija.

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno u kojem smjeru ide ova utakmica. Njemačka je igrala sjajno, dok naše košarkašice nisu uspjevale da uhvate konce igre.

Prva četvrtina u potpunosti je pripala Njemačkoj, a podatak da su postigle čak 30 poena u ovoj četvrtini govori sve. Tako je prva četvrtina završena sa 15:30.

Drugu četvrtinu naša reprezentacija odigrala je dosta bolje, posebno prvih pet minuta. U tom periodu Njemačka je postigla samo četiri poena.

Do kraja prvog poluvremena uspjeli smo razliku sa onih 15 iz prve četvrtine smanjiti na sedam, a na odmor se otišlo pri rezultatu 37:44.

Treća četvrtina, iako smo se nadali da bi mogli napraviti preokret, pripala je Njemačkoj, te je pobjednik već tada bio riješen.

Igrale su gošće sjajno u ovoj četvrtini, a naše reprezentativke nisu imale dovoljno koncentracije, te su košarkašice Njemačke imale prednost od 19 razlike.

Posljednja četvrtina nije donijela ništa novo na parketu. Njemačka je igrala sjajno i u fazi napada, ali i odbrane dok naše košarkašice nisu uspjevale da se suprotstave protivnicama.

Pravile su naše djevojke dosta početničkih grešaka i izgledalo je kao da su košarkašice naše reprezentacije previše umorne u drugom poluvremenu.

Na kraju dosta velik i bolan poraz od čak 31 razlike, a konačan rezultat susreta bio je 61:92.

Nakon ovog poraza naša reprezentacija završila je na trećem mjestu u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sa druge strane Njemačka koja nas je pobijedila večeras završila je na drugom mjestu i skoro pa sigurno će iči na Evropsko prvenstvo kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

izvor:sportsport.ba