Noćno skijanje na Smetovima u organizaciji SD Winner

Sportsko društvo Winner ljeti i zimi iz sedmice u sedmicu realizuje različite projekte za djecu i tako već 11 godina.

Sinoć je na Smetovima ekipa Radio i televizije Zenica prisustvovala noćnom skijanju i sanjkanju, organizovanom za djecu, na osvjetljenom terenu i sa liftom za male skijaše. Bez obzira na hladno vrijeme djeci, zbog kojih je sve ovo i pripremljeno je bilo najljepše.

“Ja se zovem Iman Srebrenica. Jako mi je zabavno ovdje da se skijam u školskom skijaškom trenu”.

Na pitanje kako mu se sviđa večeras na Smetovima mali skijaš Hadi odgovara,

“Ja uvijek volim da skijam zato što mi je najdraže na ski liftu jer se ne moram penjati sam i nikad se ne mogu umoriti”.

Noćno skijanje na Smetovima za djecu i roditelje je još jedan uspješan projekat sportskog društva Winner. Hoće li se ovaj i slični projekti organizovati i dalje na Smetovima za Zenicainfo govori Sanjin Aldobašić, jedan od osnivača Winnera,

“Mi se trudimo biti drugačiji i uvijek ponuditi neke nove sadržaje za naše najmalađe sugrađane kako i roditelje. Naravno evo nakon dugo godina imamo prepoznatljiv objekat na Smetovima i evo u saradnji sa vlasnicima objekta mi smo odlučili, evo naš lift je instaliran tu, evo drugu sedmicu za redom idemo sa obukom noćnog skijanja. Fantastičan odziv, fantastični uslovi na našim Smetovima i evo mi kao neko kao nosioc tih aktivnosti skijanja u Gradu Zenici mi ćemo se potruditi da što manje posjećujemo druge planime da svoje aktivnosti fokusiramo na naše Smetove na Grad Zenicu”.

Na sinoćnjem skijanju za djecu zatekli smo i Gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića koji je i ovaj put naglasio svoje i opredjeljenje gradske uprave za podršku ovakvim  projektima.

“Prije svega zahvaljujem se sportskom društvu Winner koji je uz pomoć Grada Zenice organizovao ovo da naša djeca se nauče skijati na našim Smetovima. Gradska uprava evo od kada sam došao raznorazne aktivnosti pravi. Evo ubrzo ćemo i eko kuću otvarati, evo i prelijep objekat gdje građani mogu doći na svjež zrak ima prelijep restoran za građane koji nisu došli evo izvedite djecu iz grada i dođite ovdje”, rekao je za Zenicainfo, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U društvu gradonačelnika sreli smo i premijerku Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Kao rođena zeničanka dobro pamti vrijeme kada su Smetovi imali bolju infrastrukturu, ski lift, lift za sanjke.

Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje večeras,kao što ste rekli ovo je prelijep projekat koji evo sportka škola Winner realizuje. Uvijek nas počaste sa divnim projektima, rade sjajan posao več jedanaest godina. Prošlo je preko 6000 djece kroz njihove programe tako da su to sjajni rezultati i koristim priliku da im čestitam. Oni su pokazatelj kao sa relativno malim sredstvima se mogu implementiratui sjajni proujketi koji su od koristi za naše male sugrađane. U kontekstu premijerke i Vlade ZDK želim da kažem da su djeca budućnost, da ovakve projekte treba podržavati i ne samo u Zenici u budućnosti nego i u svim drugim općinama u našem kantonu”, rekla nam je Amra Mehmedić, premijerka Vade ZDK.

Škola skijanja i noćno skijanje će biti organizovano i iduće sedmice u već poznatim terminima od 18:00 do 20:00 sati radnim danima na Smetovima. (T.B).