Na Sokocu jutros minus 22, danas sunčano u cijeloj zemlji, temperature u blagom porastu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -22 stupnja, Drvar -14, Bjelašnica i Livno -13, Sarajevo -12, Ivan Sedlo i Srebrenica -11, Tuzla -10, Bijeljina i Široki Brijeg -9, Bihać, Bugojno i Zenica -8, Prijedor -7, Gradačac i Zvornik -6, Sanski Most -5, Banja Luka -3, Stolac i Trebinje -2, Mostar i Neum 1 stupanj.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 10 stupnjeva.

U subotu, u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva.

U nedjelju, pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 11 stupnjeva.

U ponedjeljak, u Bosni malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.