U Čelik junioru odlučni da u nastavku prvenstva odbrane prvu poziciju

Drugi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH grupa Sjever nastavlja se 18 i 19. februara.

Najbolju startnu poziciju u nastavku ima mlađi zenički ligaš Čelik junior. Prvi su na tabeli sa makismalnim učinkom od 10 uzastopnih pobjeda.U nastavku su odlučni da zadrže lidersku poziciju i ovjere kartu za Premijer ligu.

„U sklopu priprema za drugi dio lige do sada smo odigrali dvije utakmice.Jednu u Bugojnu protiv Iskre , premijer ligaša i jednu sinoć u Sarajevu protiv ekipe Respekta , koja se nalazi u vrhu tabele Prve Federalne lige grupa Jug.Obe utakmice smo minimalno poraženi.Mi smo veoma zadovoljni rezultatima.I  momci sa klupe koji su igrali pokazali su da se na njih može računati u nastavku lige.Što se tiće ekipe ona je ostala na okupu.Doveli smo i jedno veoma kvalitetno pojačanje.To je Mirza Dervenčić, iskusni rukometaš koji iza sebe ima nekoliko sezona premijer lige.Uz iskusnog Bajramovića on će našoj mladoj ekipi biti izuzetna pomoć.“ izjavio je trener  škole rukometa Čelik junior,Vladimir Zeljko.

U mlađem zeničkom prvoligašu su uvjereni da imaju kvalitetan tim , dobar raspored u nastavku prvenstva  i ambicije da zadrže vodeću poziciju na tabeli koja ih vodi u društvo najboljih.Tokom vikenda Čelik junior će učestvovati  na međunarodnom memorijalnom turniru u Mostaru na kojem  osim domaćina Veleža, igraju još  Sloga iz Gornjeg Vakufa i Opuzen iz Hrvatske biće to i posljednje kontrolne utakmice pred nastavak takmičenja.

„Odigraćemo još dvije kontrolne utakmice i mislim da ćemo spremni ući u prvenstvo.Ono što smo zacratli u prvom dijelu to smo i ostvarili.U drugom dijelu je isti cilj.Idemo na prvo mjesto i premijer ligu.Imamo objektivne šanse.Prvi smo na tabeli.Imamo dobar raspored.Utakmica u 8.kolu sa Čelikom će sigurno riješiti pitanje  putnika u premijer ligu, da li mi ili Čelik .Ja bih volio da to budemo mi , ali ako bude Čelik, Zenica dobija sigurno jednog Premijer ligaša,“ optimista je tehniko Vladimir Zeljko.

U prvom kolu nastavka  Prve rukometne lige Federacije BIH  , grupa Sjever 18. ili 19.februara Čelik junior   gostuje u Novoj Biloj. (M.P.)