Crveni križ: Ukoliko ste u mogućnosti donirajte ove stvari za Tursku

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva nacionalna društva djeluju jedinstveno zaprimilo apel iz Turskog Crvenog polumjeseca u kojem izražavaju potrebe u vidu:

1. Deke

2. Kreveti na rasklapanje

3. Električne grijalice

4. Grijalice na gas

5. Stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje

6. Vreće za spavanje

7. Cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija)

8. Cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija)

9. Solarni punjači/lampe

10. Kuhinjski setovi

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljamo i ne šaljemo prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i sl. zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

Apel se upućuje prema svim kompanijama, privrednim subjektima ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti donirati neke od gore pomenutih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turskoj, molimo vas kontaktirate lokalni Crveni križ u vašem mjestu.

Podsjećamo, Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u podršku i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).