Počele pripreme za obilježavanje Dana Zenice

U Velikoj sali Gradske uprave Zenica gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je sastanak kojem su prisustvovali Sumea Mujkanović, pomoćnik gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Armin Mujkić, v.d. pomoćnika gradonačelnka za boračko-invalidsku zaštitu, Dino Pašalić, šef Odsjeka za protokol i informisanje, Zijad Imamović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti, Maida Mujanović, stručni savjetnik za protokol, Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica i Miroljub Mijatović, direktor BNP Zenica.

Tema sastanka bila je organizacija obilježavanja 20. marta – Dana Zenice, a ove godine Grad Zenica slavi 587. rođendan.

Prošle godine imali smo organizaciju Dana Zenica na zavidnom nivou i sve je izgledalo veličanstveno. Želim da i sada, na vrijeme, krenemo sa realiziranjem svih neophodnih aktivnosti da se ovaj datum obilježi dostojanstveno i kako to priliči četvrtom po veličini gradu u BiH. Smatram da ste vi najkompetentniji da to organizujete na zavidnom nivou, zbog čega sam vam i ukazao povjerenje za cjelokupnu organizaciju Dana Zenice”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ovom prilikom, prisutni su razgovarali o okvirnom programu koji će biti upriličen 20. marta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, muzičkom dijelu programa, otvaranju značajnih objekata u gradu simoblično na Dan Zenice, kao i najsitnijim detaljima koji se tiču organizacije ovog najznačanijeg datuma za Zenicu i njene građane. (izvor: Sektor za odnose s javnošću Grada Zenica)