Zenica će biti domaćin 3. Victory Dance festivala

U Gradskoj areni Husejin Smajlović od 11.-12. februara 2023. bit će održan  3. Victory Dance Festival. Oraganizator festivala, koji će okupiti preko 2000 takmičara kako iz BiH tako i iz regiona, je zenička Plesna akademija “Victory”.

Festival je takmičarskog karaktera, koji će bodovati licencirane sudije ispred Saveza modernih plesova BiH , a takmičari će nastupiti u nekoliko disciplina.

“Ovaj događaj je pod Savezom modernih plesova BiH, tako da dolaze klubovi koji su u Savezu, ali i oni van saveza,  a koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije”, kazala je Jasminka Bitić Ramić, jedna od osnivačica i trenera Victory akademije. Ističe da će takmičari nastupiti u nekoliko disciplina modernih plesova, u uzrastu od tri do 30 godina.

Organizatori su zadovoljni sa dosadašnjim prijavama, a za 11. i 12. februar najavljuju prije svega dobru zabavu u dva plesna dana.

“Želja nam je u Zenici probuditi svijest, kada je ples u pitanju, jer ples ne smatraju sportom, a mi smo zaista sportisti koji se jako trude i rade”, naglašava Bitić Ramić

Plesna akademija Victory je prošle godine učestvovala na 11 takmičenja, a prema riječima njihovih trenera, sa svih su donosili i pregršt medalja. Ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put na 3. Victory Dance Festivalu na kojem će iz ove Akademije nastupiti oko 60 takmičara. (M.H.)