Počela prva sjednica novog saziva Vijeća ministara BiH

Foto: N1 BiH

Prva sjednica novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kojim predsjedava Borjana Krišto iz HDZ-a počela je danas u 11:00 sati, a na dnevnom redu je nekoliko tačaka.

Naime, ministri će razmatrati prijedlog zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama – Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara, kao i prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara.

Planirano je predstavljanje i prijedloga zaključka o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara, te informacije o rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu BiH naložena mjera, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, novi saziv Vijeća ministara BiH čine: predsjedavajuća Borjana Krišto (HDZ), Elmedin Konaković (Narod i pravda), ministar vanjskih poslova BiH, Zoran Tegeltija (SNSD), ministar finansija BiH, Staa Košarac (SNSD), ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Zukan Helez (SDP), ministar odbrane BiH, Nenad Nešić (DNS), ministar sigurnosti BiH, Edin Forto (Naša stranka), ministar prometa i komunikacija BiH, Davor Bunoza (HDZ), ministar pravde BiH, Dubravka Bošnjak (HDZ), ministrica civilnih poslova BiH te Sevlid Hurtić (BH Zeleni), ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pretprošle sedmice su u Parlamentu BiH novi ministri i zamjenici položili svečanu zakletvu, zatim održali primopredaju starim ministrima, a danas će održati i prvu sjednicu.

N1 BiH