Održan još jedan sastanak, razgovaralo se o tehničkim generalijama zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici

Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem užurbano i opredijeljeno radi na aktivnostima izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, a nakon posjete Mostaru jučer su u Kabinetu gradonačelnika boravili predstavnici Arhitektonskog i dizajn studija “AAA” Group.

Povod ovog sastanka, inače trećeg do sada održanog na ovu temu, bio je razgovor o projektu zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, budući da ovaj arhitektonski i dizajn studio radi projekat olimpijskog bazena u Mostaru.
S obzirom na to da imaju ogromno iskustvo u projektovanju bazena, ali i činjenicu da su radili projekat “Aqua parka” u Zenici i to 2008. godine, nakon posjete gradonačelnika Kasumovića sa saradnicima Mostaru, predstavnici studija posjetili su jučer Zenicu i lokaciju na kojoj se planiraju graditi bazeni.
“Svakodnevno radimo na aktivnostima koje su u vezi sa izgradnjom zatvorenog olimpijskog bazena. Održao sam najprije sastanak sa svojim urbanistima, išao sam u Mostar, a sada su ti ljudi došli u Zenicu i razgovarali smo o ovom projektu. Dakle, ne želimo gubiti ni dana nego smo odmah krenuli u posao. Za sada je izvjesno kako će se bazen graditi na kompleksu postojećih bazena u Crkvicama. Sada predstoji tehnički dio, projekat, neophodna papirologija, dozvole…”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Najviše govora na sastanku bilo je, pored projekta, i o tehničkim generalijama, odnosno sistemu vodosnabdijevanja novog bazena, ali i načinu filtriranja vode odnosno filterima.

Pored zatvorenog olimpijskog bazena i malog bazena za rasplivavanje, standardi iziskuju i izgradnju parking mjesta za bazen, a sve to, prema svemu sudeći, bit će u Crkvicama, dok bi radovi trebali početi na ljeto.

Na sastanku je naglašeno kako izgradnja zatvorenog bazena ne smije ugroziti rad postojećih otvorenih bazena, tako da građani Zenice neće ostati uskraćeni za sezonu kupanja na gradskim bazenima u Crkvicama.
Podsjetimo, nakon što je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen amandman koji se odnosi na izgradnju zatvorenog bazena u Zenici, a kojim će se osigurati sredstva u iznosu od 4 miliona KM, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je pokrenuo sve neophodne aktivnosti kako bi se čim prije počelo sa realiziranjem projekta zatvorenog olimpijskog bazena koji građani Zenice godinama priželjkuju.