Gradonačelnik Kasumović sa saradnicima u Mostaru, nastavljene aktivnosti u vezi sa izgradnjom zatvorenog bazena u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović boravio je danas sa svojim saradnicima u Mostaru, odnosno u posjeti Arhitektonskom i dizajn studiju “AAA” Group.

Povod ove posjete i sastanka bio je razgovor o projektu zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, budući da ovaj arhitektonski i dizajn studio radi projekat olimpijskog bazena u Mostaru.

S obzirom na to da imaju ogromno iskustvo u projektovanju bazena, ali i činjenicu da su radili projekat “Aqua parka” u Zenici i to 2008. godine, gradonačelnik Kasumović sa svojim saradnicima odlučio je čuti konstruktivne prijedloge za najbolje idejno rješenje bazena koji će se uskoro početi praviti u Zenici.

Željeli smo čuti mišljenje stručnjaka. Jučer sam imao sastanak sa svojim urbanistima, tragamo za najboljom lokacijom na kojoj ćemo graditi zatvoren bazen. Za sada je izvjesno kako će to, najvjerovatnije, biti na kompleksu postojećih bazena u Crkvicama. Sada predstoji izrada projekta, a budući da smo ozbiljno pristupili ovom projektu za koji ćemo dobiti osam miliona maraka, odlučio sam da danas i lično posjetimo “AAA” Group koji su veoma iskusni u ovome. Moram priznati da se radilo o veoma kvalitetnom i konstruktivnom sastanku, a koji će zasigurno doprinijeti da realiziranje ovog značajnog projekta u Zenici bude na najvećem nivou”, rekao je gradonačelnik Kasumović nakon sastanka.

Podsjetimo, nakon što je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen amandman koji se odnosi na izgradnju zatvorenog bazena u Zenici, a kojim će se osigurati sredstva u iznosu od 4 miliona KM, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je pokrenuo sve neophodne aktivnosti kako bi se čim prije počelo sa realiziranjem projekta zatvorenog olimpijskog bazena koji građani Zenice godinama priželjkuju.    (zenica.ba)