Svjetski poznati vokalni sastav Perpetuum Jazzile uskoro u Zenici

Jedan od najvećih i najspektakularnijih vokalnih sastava na svijetu Perpetuum Jazzile svoje prve nastupe imat će u BiH. Nakon Sarajeva, ovaj svjetski poznati sastav stiže i u Zenicu, gdje će 13. februara 2023. godine nastupiti u BNP-u s početkom u 19 sati.

Ovaj vokalni orkestar iz Slovenije, izuzetno cijenjen od strane muzičke kritike, poznat je po snažnim ritmovima koji posjeduju bogatu harmoniju, neusporedivu kreativnost, pozitivnu energiju i raznolikost muzičkih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima.

Njihovi koncerti pružaju jedinstveno muzičko iskustvo, a kreativni vokalni aranžmani impresioniraju mnoge muzičare diljem svijeta. Da će biti veliki izazov organizacijski pripremiti jedan ovakav događaj, potvrdio nam je i Elvir Škiljo, ispred marketing službe BNP-a, a pred ovim pozorištem predstoji period pripreme.

„Ovo je sigurno najzahtjevniji projekat ove vrste koji ćemo raditi u BNP-u. Sam sastav Perpetuum Jazzile broji 40 ljudi, a tu će biti ogromna i tehnička podrška kako rasvjetna tako i tonska. To će biti jedan pravi spektakl“, ističe Škiljo.

Danas je Perpetuum Jazzile najpopularniji vokalni orkestar na Youtubeu, čiji pregledi dosežu preko 90 miliona, a njihovi muzički spotovi često su na popisu top 40 najpopularnijih videa na Youtubeu.

Među najvećim uspjesima Perpetuum Jazzile ističe nagradu Viktora za pjesmu Afrika, nominaciju za Grammya za album Both sides i istoimenu pjesmu, a iza njih su mnogobrojni prestižni svjetski događaji i bogati koncertni repertoari, u kojima će uskoro i zenička publika imati priliku uživati.

U BNP-u će nastupiti 13. februara, a ukoliko još niste požurite po svoju ulaznicu, jer ih je ostao još jako mali broj. (M.H.)