Novo rukovodstvo Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK

Na izbornoj Skupština Saveza udruženja/udruga poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona, koja je održana juče u Zenici, izabrano je novo rukovodstvo Saveza.

U svojstvu predsjednice skupštine jednoglasno je izabrana Enisa Bukvić, privrednica iz Zavidovića. Na poziciji predsjednika upravnog odbora je ostao Mladen Perić, privrednik iz Zenice, dok su kao zamjenici predsjednika upravnog odbora jednoglasno izabrani Omer Jašić, privrednik iz Maglaja i Miroslav Tadić, privrednik iz Žepča. Jadna od primarnih aktivnosti novog sastava Saveza je proaktivnije djelovanje ka novoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona, a sve u cilju ekonomskog rasta kantona i sprečavanja odlaska mladih u Zapadnu Evropu.

Cilj nam je da kao partneri uđemo u nove projekte, da podignemo nivo blagostanja života u ZE-DO kantonu, želimo da pomognemo jedni drugima. Mi sa svojim, nekakvim iskustvima, znanjima i idejama i ljudi iz vlasti sa svojom stručnošću vezano za projekte koje oni rade, obavljaju zašto ih mi uostalom i plaćamo. Ponato vam je i svjedoci ste da smo snažno lobirali izmjenu zakona o raspodjeli javnih prihoda. Zahvaljujući izmjeni tog zakona ove godine se očekuju mnogo veći prihodi u ZE –DO kantonu. Želimo da se ta sredstva preusmjere u razvoj privrede u ZDK. To smatramo ulaganjem, sve ostalo bi bila potrošnja. Kad sredstva usmjerite u razvoj privrede to je ulaganje. i treba razdvojiti taj način razmišljanja i taj način trošenja novca od trošenja novaca u neke redovne aktivnosti javnih preduzeća itd.”, rekao je Mladen Perić, predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK

Novoizabrani predstavnici upravnih tijela su na sjednici dogovorili osnovne principe djelovanja i plan rada za naredni period. (T.B.)