Prozivkom igrača počele pripreme za drugi dio sezone u RK Čelik

Sastankom Uprave, stručnog štaba i prozivkom igrača, rukometaši Čelika sinoć su zvanično počeli pripreme za drugi dio sezone.

U nastavku ih očekuje bitka na dva kolosjeka – Kup i Prva liga Federacije BIH. Prvi dio seozne Čelik je završio na drugoj poziciji i sa dva boda zaostatka za vodećim Čelik juniorom.

„Ne želim da se ponavljam, šta nam se i kako desilo u tom jednom kolu prošlog prvenstva. Želim samo to da kažem, svi koji realno gledaju, bili  su svjedoci da smo bolje igrali od našeg protivnika. Nadigrali ga ali ipak izgubili utakmicu. To je nešto što se zove sportska sreća. Želimo i cilj nam je da ostvarimo sve pobjede u narednoj polusezoni. Što nam garantuje da osvojimo prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu, a nakon dugo iščekivanja ja bih rekao i Evropu“, kazao je predsjednik Rukometnog kluba Čelik, Pane Škrbić, prilikom obraćanja igračima.

Predsjednik kluba Pane Škrbić potvrdio je da u pauzi prvenstva nije bilo odlazaka iz kluba. Dva nova imena su Muaz Kusić koji se vratio iz Gradačca i Malik Delić iz  Donjeg Vakufa. Dolazak Eldara Hadrovića iz Kaknja je još uvijek neizvjestan. Šef stručnog štaba Ljubomir Filipović i njegov pomoćnik Amar Kobilica, na raspolaganju će imati ukupno 23 rukometaša. Ekipa će trenirati u Zenici na Kamberovića polju i Areni. U februaru će jedan vikend biti rezervisan za pripreme na Smetovima.

„Imam dosta optimizma kada je u pitanju nastavak sezone. Neke stvari ste istjerali iz sebe. Okrenuli ste se kada izađete na teren igri, okrenuli ste se sebi. Ne gledate druge. Nemojte gledati kakvi su drugi gledajte sebe. Idemo da radimo i da se pripremimo i da se borimo. Ne znamo ništa drugo do da se borimo“, optimista je šef stručnog štaba Rukometnog kluba Čelik, Ljubomir Filipović.

Rukometaši Čelika prvu utakmicu u nastavku sezone će odigrati  29. januara, od 13 sati, protiv visočke Bosne Ekoenergija, u okviru Kupa BiH. Međunarodni memorijalni rukometni turnir Zaim Kobilica kako je najavljeno održaće se  2. i 3. septembra. Klub je pustio u prodaju pretplatničke – članske karte za narednu sezonu po cijenama od 20, 50 i 100 KM. (M.P.)