Preko sedamdeset mališana prošlo obuku skijanja u organizaciji SD “Winner”

Sportsko društvo Winner već dugi niz godina kroz razne projekte nastoji djeci grada Zenice ponuditi nešto bez čega je njihovo odrastanje nezamislivo.

Mališane uče skijati, plivati, voziti bicikl, atletiku i mnoge druge životne stvari. Jedna od njih je svakako i škola skijanja, gdje je proteklih pet dana 70-ak mališana na Vlašiću prošlo obuku za skijaše. Vrijedni instruktori Winnera potrudili su se da sva djeca proskijaju ili bar dođu na korak do tog cilja.
“Mi smo iz ovih uslova koji vladaju sa snijegom izvukli maksimum. Prije ovoga mi smo imali posjetu Sloveniji gdje smo imali organizovanu grupu. Na žalost nismo mogli da krenemo ovdje odmah poslije nove godine, prolongirali smo evo krenuli smo u četvrtak i danas smo završili prvu smjenu, odmah je startala i druga smjena škole skijanja. Snijeg pada danas na Vlašiću i nadam se da će to biti u redu i da ćemo izdržati drugu smjenu do petka. Na žalost, završava se raspust i dobro bi bilo da se raspust malo prolongira zbog djece da uživaju u snijegu, vidjet ćemo kako će to biti, idemo dalje uradit ćemo svoje aktivnosti, bit će tu izleta puno”, kaže Sanjin Aldobašić iz SD Winner.

Za sve aktivnosti koje Winner provodi vlada veliki interes najmlađih, ni škola skijanja nije izuzetak.

“Mi smo imali oko 70 polaznika u prvoj smjeni. U toku su prijave za drugu smjenu, vrlo je nestabilno i mi smo stavili drugu smjenu nekako na čekanje. Nismo znali kakva će biti situacija sa snijegom i danas ako padne dovoljno snijega idemo ubrzano i idemo dalje da radimo. Ono što nas očekuje bit će jako puno izleta, naša tradicionalna trka SD Winner i sportske škole tako da uživamo u snijegu dokle nam uslovi dozvole”, zaključio je Aldobašić.

“Ovdje nam je bilo predobro, nisam baš skroz naučio skijati, ali bih volio doći ponovo i načiti pravo skijati”, kaže Arda Begagić.

“Bilo je uspona i padova, ali na kraju dana bude dobro. Naučila sam skijati, odnosno znala sam jer sam bila prošle godine, ovo mi je druga godina. Fino sam se uklopila u društvo, bilo mi je lijepo”, ističe Nikolina Lerotić.

“Bilo mi je lijepo, svidjeli su mi se treneri, svidjelo mi se društvo i na kraju naučila sam skijati”, dodala je Dalija Mujkić.

U zavisnosti od sniježnih padavina, biće još dobre zabave za mališane najavljuju iz Winnera, a nakon maja kada završavaju sa salom ide škola biciklizma, atletike, vožnje rola i sve one druge aktivnosti koje su tradicionalne za ljetni period i sezonu na otvorenom. Iz svih projekata koje realizuje SD Winner mališani izlaze bogatiji za novo znanje i iskustvo koje teško negdje drugo da mogu dobiti. (N.G.)