Mirsad i Velid Čelenka potpisali nove ugovore sa RK Čelikom

U Zenici su dva mlada rukometaša, rođeni Zeničani, braća Mirsad i Velid Čelenka, dobri rukometaši i sjajni momci, potpisli nove ugovore vjernosti sa Rukometnim klubom RK Čelik.

Mirsad ima 21, a Velid 18 godina i predstavljaju budućnost Zeničkog rukometa.
“Uprava kluba i Stručni štab Čelika su odlučili, a Mirsad i Velid Čelenka sa zadovoljstvom prihvatili da potpišu nove četvorogodšinje ugovore sa RK Čelkom. To samo potvrdjuje našu opredjeljenost kluba na domaće igrače, koji su ne samo nesporni veliki rukometni talenti, već su braća Čelenka i veoma usješni u daljem školovanju. Mirsad je uspješan student druge godine Pravnog fakulteta u Zenici, a Velid je vrlo dobar učenik trećeg i razreda srednje škole. Uprava Čelika posebno prati rad i ponašanje igrača i van rukometa, a Mirsad i Velid su pozitivni primjeri za sve mlade ljude” , ističe Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika nakon potpisvanja novih ugovora sa braćom Čelenka..
Mirsad Čelenka, nakon potpisa ugovora je rekao:
“Hvala predsjedniku Škrbiću i Upravi RK Čelika! Sretan sam da sam dio odlično organizovanog kluba i da sam produžio vjernost voljenom klubu na duže staze, uz činjenicu da smo kroz nove ugovore i ja i Velid dobili značajno povećanje stipednija za narednu sezonu, a predsjednik Kluba Pane Škrbić nam je uručio posebnu novčanu nagadu za naše napredovanje u prethodnoj polusezoni. Trudićemo se i ginućemo na terenu da opravano povjerenje trenera Filipovića i predsjednika Škrbić”, ističe Mirsad Čelenka.
Njegov brat Velid Čelenka dodaje:
“Osjećam da sam napredovao u prethodnoj polsusezoni. To mi je i trener rekao. Ohrabren sam odnosom kluba prema meni i odnosom među igračima. Ginut ću na terenu u narednom periodu da ostvarimo naše sportske ciljeve”, kaže Velid Čelenka.
Pored braće Čelenka ugovore sa Čelikom su obnovi i potpisali nove stipednijske ugovore takođe mladi igrači Čelika: Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Tarik Škaljo, Omar Osmančević i Mensur Hadžić.
Mladi i talentovani 18-godišnji Mensur Hadžić je povodom potpisivanja, odnosno produžetka ugovora sa RK Čelikom izjavio:
“Ovo je moja posljednja šansa da se priključim ekipi Čelika u ozbiljnom radu, i da se vinem u rukometne visne. Ranije sam pravio greške i imao i opravdane i neopravdane izostanke sa treninga. Od sada ću biti na svakom treningu, jer želim opravdati povjerenje trenera i Uprave kluba. Sretan sam da sam član RK Čelika! Hvala predsjedniku Škrbiću na razumijevanju. Daću sve od sebe na terenu da se dokažem treneru Filipoviću i u jakoj konkurenciji izborim mjesto među 16 prvotimaca Čelika”, kaže takođe mladi rođeni Zeničanin, srednjoškolac, rukometni bek Mensur Hadžić.
Izvor: RK Čelik