Neimari počeli pripreme za drugi dio sezone

Ekipa Malonogometnog kluba Neimari sinoć je počela pripreme za  drugi dio sezone.

U narednom periodu šefu struke Mersidu Burekoviću na raspolaganju će biti komletna ekipa. Timu će nakon sanirane povrede pridružiti se i iskusni Mahir Karić. Zimski prelazni rok  za igrače futsala počeo je 26. decembra i traje do 20. januara. Uprava i stručni štab Neimara u planu imaju dovođenje još dva igračka pojačanja, čija će imena biti poznata po završetku prelaznog roka.

Stručni štab zeničkog ligaša je pojačan za trenera golmana, Fadila Hodžića, dugogdišnjeg člana i igrača zlatne generacije Drugara. Neimari su prvi dio sezone okončali na drugoj poziciji sa omjerom 4 pobjede i 2 poraza i sa 12 bodova. Imaju najbolju gol razliku u grupi 45:20. Titulu jesenjeg šampiona osvojio je Futsal Team Tešanj sa 15 bodova. Anel Dedić bio je najefikasniji igrač u sedam odigranih kola sa 12 postignutih golova. U nastavku u borbi za doigravanje za ulazak u Premijer ligu čeka ih neizvjesna borba sa dvije ekipe koje takođe imaju ambicije za ulazak u društvo najboljih. To su prvoplasirani Futsal Team iz Tešnja i trećeplasirani Željezničar iz Sarajeva. Dva prvenstvena gostujuća  poraza Neimari su doživjeli upravo od ove dvije ekipe.

U 5. kolu od Željezničara sa 3:2 i 7. kolu u Tešnju sa 10:5. U drugom dijelu sezone Neimari imaju povoljniji raspored u kojem će ugostiti glavne konkurente za prvo mjesto. Prema ranijim najavama iz Nogomentog saveza Federacije BIH, drugi dio sezone u Prvoj futsla ligi Federacije BIH, grupa Centar počinje u faberuaru 2023. godine. (M.P.)