Zenica adventure: Koncert grupe Regina u srcu Zenice

 

Pretposljednjeg dana tekuće 2022. godine, a samim tim i pretposljednjeg dana zimskog festivala Zenica adventure veliki broj posjetilaca u Studengradu uživao je u nastupu Gruvera, te regionalno popularne grupe Regina.

“Mi se uvijek trudimo da sviramo najbolje što možemo, trudimo se da napravimo dobru atmosferu za nas na bini, ali prevashodno za publiku jer smo tu zbog njih”, kaže Aleksandar Čović iz grupe Regina.

Regina je u Zenici nastupala nekoliko puta i uvijek je nastup bio odličan sa izvrsnom konekcijom sa publikom.

“Naše pjesme su takve, obično publika to dobro prihvati i pjeva zajedno sa nama pa je odmah lakše tako da je sve ok”, dodaje naš sagovornik.

Kako kaže Čović u Zenici se uvijek osjećaju dobro.

“Zenica je prije svega lijep grad gdje su ljudi mnogo ljubazni, gostoprimljivi. Nama je uvijek baš drago da dođemo u Zenicu i nekako su prvi naši koraci bili vezani baš za ovaj grad tako da nam je u lijepom sjećanju, a i sadašnji trenuci su prelijepi. Podržavam to što imate ljetni i zimski festival, super je kad grad nađe sredstava i razumijevanja da je to zaista potrebno”, zaključuje Čović. (Ne.G.)

 

Gruver i Regina večeras su nastupili na velikoj bini na kojoj će sutra u okviru dočeka Nove godine nastupiti Divanhana, Jelena Čabarkapa i Amel Ćurić. Zato još jedan poziv svima da dođu na najbolju novogodišnju zabavu.