Pezer prvi na mitingu u Beogradu, Kanita Brka treća

Atletska sezona u BIH na otvorenom odavno je završena. U godini na izmaku Atletski klub Zenica nije zabijlježio rezultate kao ranijih sezona.

Smjena generacija i odlazak nekih atletičara u druge klubove uticali su na konačne rezultate. U želji da omasove članstvo u klubu i da privuku što veći broj mališana na atletske poligone Kamberovića polje, krajem sezone organizovali su „Prvi atletski miting za mlade“ na kojem je učestvovalo preko 250 atletskih nada. Najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer je u Beogradu okončao prvi dio zimskih priprema. Boravak u Srbiji iskoristio je i za učešće na Šestom mitingu Partizana u Beogradu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer, kuglu je bacio dva metra dalje od konkurencije i takmičenje završio na prvom mjestu sa hicem od 19.95 metara. Dobar nastup u mlađim kategorijama imala je i Kanita Brka koja je u bacanju kugle bila treća.

„Pezer je ubjedljivo bio najbolji na ovom mitingu. Takođe mala Kanita Brka kod starijih pionirki bila treća. Pezer je obavio petnaestodnevne pripreme u Beogradu sa svojim trenerom Mehmedom Skenderom. Pripreme su bile kvalitetne. Istina rezultat koji je on polučio sada ne zadovoljava njihove ambicije i apetite. Ni konkurencija nije bila dobra pa i to vjerovatno jedan od razloga zašto taj rezultat koji je postigao bio na tom nivou“, izjavio je za Zenicainfo.ba Aziz Kevelj, generalni sekretar AK Zenica.

Stručni štab AK Zenica sinoć je održao sastanak na kome je dogovoren dalji plan priprema zeničkih atletičara. Već poslije novogodišnjih praznika jedna grupa atletičara sa trenerima putuje u Makarsku dok će druga grupa pripreme obaviti u Baru. (M.P.)