„Dan dječije radosti“ za sve zeničke mališane

Sve je spremno za veliku žurku „Dan dječije radosti“, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije. Žurka za djecu će biti organizirana 30. decembra na platou ispred Krčme braće Petrović u Zenici.

Braća Ivan i Andrija Petrović i ove godine, već deseti put zaredom organizuju zabavu za zeničke mališane uz neizostavnu podjelu paketića, koje će djeci darovati Djeda mraz. Organizatori su zadovoljni odzivom sponzora, pa obećavaju najveći spektakl, koji će biti priređen za djecu u našoj državi, na izmaku godine.

„Do sada svaki taj projekat bio je baziran na djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu romske populacije i socijalno-ugrožene. Obzirom da je ove godine naša obljetnica, odlučili smo da našu svu djecu Zenice počastimo prednovogodišnjim programom, na kojem će svako dijete koje dođe dobiti poklon“, kazao je Ivan Petrović, jedan od organizatora.

Posebnost ovogodišnje zabave je u tome što će svi zenički mališani koji dođu na Dan dječije radosti 30. decembra, uz pažljivo biran program za njih, dobiti i paketiće. A sve to bilo bi neizvodivo i bez sponzora programa, na koje su Petrovići ponosni.

„U ovogodišnjim Danima dječije radosti uzela je učešće i Omladinska lutkarska scena. Ono što moram najaviti je da će ovaj program biti pravi spektakl, a šta se pod tim podrazumijeva znat će oni koji dođu, na ‘Dan dječije radosti’ s akcentom na dječiju radost“, istakao je Miroljub Mijatović, direktor BNP Zenica.

Program će svojim nastupima obogatiti i članovi KUD „Plamen“ i Plesni klub „Iskre“.

Organizatori obećavaju da će “Dan dječije radosti” biti spektakl kojeg, kako kažu,  još niko na ovom podneblju nije priredio u ime najvećeg bogatstva kojeg imamo – djece. Ove godine Petrovići su pripremili mnogo iznenađenja za naše najmlađe sugrađane, a zasigurno najveće će biti priređeno mališanu čije pismo sa željama upućeno Djeda mrazu  bude izvučeno iz kutije postavljene ispred  Krčme BP na Dan dječije radosti.  Pa zato, ukoliko već niste, pošaljite svoje pismo!

Braća Petrović pozivaju svu djecu Zenice da se pridruže na žurci za djecu 30. decembra uz  mnogo priređenih iznenađenja, a na djeci je samo da taj dan ponesu pregršt osmijeha, mnogo sreće i dobrog raspoloženja. (M.H.)