DJ soundclash u Studengradu uz DJ Adi Resakovicha i DJ Benju

Zimski festival Zenica adventure ulazi u sami finiš. Sinoć su posjetioci u Studengradu mogli uživati u Dj soudclash-u u kojem su nastupili DJ Adi Resakovic i DJ Benja. 

Ova dva umjetnika po drugi put su zajedno nastupili pred zeničkom publikom.

“Prethodna iskustva su odlična, ovo je nešto što Zenici treba, Summer fest i Ze adventure, zbog te neke pozitivne vibracije da se nešto dešava. Ima još dosta raje koja voli ovu muziku i koja uživa u plesu”, kazao je Dj Benja.

“Slažem se s kolegom, zenički festivali što ljetni, što zimski su definitivno festivali koje treba posjetiti i koji su na muzičkoj mapi i koji su nezaobilazni u svakom slučaju”, dodao je Dj Adi.

Naši sagovornici ističu da nisu i ne mogu biti zadovoljni trenutnim stanjem na muzičkoj elektronskoj sceni u BiH.

“Pogotovo nisam zadovoljan sa Zenicom koja je važila za najveći izvor talenata i siguran sam da je najviše profesionalnih dj-eva iz ovog grada. Međutim, dosta njih se povuklo, otišlo i koliko sam upućen jedino smo Adi i ja još aktivni u Zenici. Svi su se povukli, a bilo je dosta profesionalnih dj-eva koji su pravili tu scenu u našem gradu, ali na žalost valjda takva vremena, nema više zarade i onaj ko ostane radi to iz ljubavi”, kazao je Benja.

“Što se tiče nas dvojice nadam se da stojimo dobro. Kao što je kolega rekao nisam ni ja baš najzadovoljniji sa ovom scenom i ne treba nikada se zadovoljiti s nečim jer onda prestaje trud, prestaje zalaganje tako da to uvijek može bolje i ne treba gubiti nadu”, istakao je Adi.

Iza nas je još jedna odlična noć u Studengradu zahvaljujući dvojici zeničana, Dj Adiju Resakovicu i Dj Benji. (N.G.)