Zenica: Održan tradicionalni božićni prijem

Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija Grada Zenice danas je po tradiciji priredila tradicionalni božićni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i kulturnog života Grada i Zeničko-dobojskog kantona.

“Ovo je jedan radosni događaj proslave Božića, kada se evo u našem gradu sastajemo zajedno i susrećemo jedni druge u radosti Božića, koji je za nas kršćane jedan veliki događaj, preko kojeg Bog ulazi u našu povijest, jer Bog se darovao čovjeku i na ovaj načan i preko kulture susreta i tradicijskog događaja možemo i na ovaj način živjeti susret, čestitati i radujemo se da ovaj susret ima svoju snagu za naše društvo i naš grad”, naglasio je između ostalog don Davor Topić, župnik zeničke župe Sveti Josip, obrativši se u ime organizatora božićnog prijema u Zenici.

“Moja poruka ovom prilikom je prije svega poruka vjere i radosti da Bog dolazi i da u toj snazi mi možemo prihvaćati i ljubiti jedni druge i ne smijemo se bojati sjesti za sto i jedni s drugima razgovarati, jer snaga doijaloga itekako donosi plodove na našim prostorima”, poručio je danas don Davor Topić, župnik župe Sveti Josip u Zenici. (V.J.)