Zenica adventure: Zeničke meraklije nastupile desetu noć Festivala

Posjetioce u Studengradu sinoć su zabavljale Zeničke meraklije. Ljubitelji starogradske muzike, sevdalinke, makedonske muzike, dalmatinske mogli su uživati u izvedbama nekih od najpoznatijih hitova ove vrste muzike.

Šestočlani sastav Meraklija se potrudio da svi koji su došli istinski uživaju. Meraklije postaju zaštitni znak kako zimskog, tako i ljetnog festivala u Zenici.

“Dobili smo poziv organizatora i moramo opravdati taj poziv i povjerenje koje su nam ukazali. Poklopilo se da je danas i Božić iskoristio bih priliku da pozdravim svoje prijatelje i sugrađane i da im zaželim sretne Božićne blagdane. Poslije nastupa Colonije i ostalih grupa veliki nam je zalogaj da se nosimo s tim, međutim nije bilo treme, iskusni smo, pokušali smo izvući ono nešto malo nesvakidašnje nametnuti publici da i oni malo s nama zapjevaju da im ne bude hladno. To nam je jedini cilj, da sarađujemo s publikom da budemo dio njih”, kazao je Salih Čajdro, član Zeničkih Meraklija.

Zeničke Meraklije su u svoj repertoar neizostavno uvrstili i dvije autorske pjesme, Zenička čaršija i Vrandučka kula. Naš sagovornik kaže da su kroz ovaj festival upoznali dosta prijatelja. Tokom ljetnog festivala uspostavili su saradnju sa tamburašima iz Pljevalja.

“Širimo ljubav, mi amateri to volimo, festivali u Zenici su postali poznati u regionu. Zahvaljujem se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću koji je stvorio nešto, rasteretio je narod svega”, zaključio je Čajdro. (N.G.)