Održana redovna godišnja Skupština NK Čelik, predstavljeni rezultati i planovi za naredni period

Redovna godišnja Skupština NK Čelik održana je sinoć u prisustvu 79 delegata. Nakon štu su prihvatili ostavku Emira Čerima na članstvo u Upravnom odboru kluba, delegati su potvrdili imenovanje Čerima za generalnog direktora zeničkog ligaša.

Robert Jonjić u ime Upravnog odbora podnio je opširan izvještaj o radu kluba za protekli period. Kako je naglasio Jonjić klub je isplatio sve tekuće dospjele obaveze, te uredno plaća obaveze prema Poreznoj upravi FBiH. Ove godine su vratili dugovanja u iznosu od 180.277,85 KM. Takođe Grad Zenica redovno plaća obaveze prema potpisanom reprogramu s Poreznom upravom FBIH.  U ovoj godini klub je riješio sve obaveze prema igračima zbog kojih je prijetila opasnost od suspenzije odigravanja utakmica. Blokade na glavnom računu NK Čelik Zenica su u iznosu od 1.160.923,40 KM, a procjena je upravnog odbora  nakon  razgovora s većinom povjerioca jeste da se dugovanja mogu riješiti sa oko 600.000 KM. Najveći iznosi na blokadi računa su oko 220.000 KM i odnose se na poreze i doprinose Upravi za indirektno oporezivanje, zatim dugovanja prema bivšim uposlenicima, menadžerima i privatnim firmama. Do 30. novembra klub je imao priliv sredstava u iznosu od 652.819 KM, dok su obaveze bile nešto manje oko 646,637 KM.

Emir Čerim generalni direktor u svom izlaganju naglasio je da su sportski rezultati svih selekcija veoma dobri. Osim titule jesenjeg šampiona Druge lige Centar, seniori Čelika stigli su do osmine finala Kupa BIH. Ambicije su plasman u Prvu ligu Federacije, za što je okvirno potrebno obezbjediti još 100.000 KM više sredstava. Seniorska ekipa će pripreme za drugi dio sezone početi 5. januara u planu su i mini pripreme. U planu je i dovođenje dvojice kvalitetnih nogometaša. Članovi Skupštine kluba su prihvatili inicijativu člana Tarika Ajanovića za dopunu dnevnog reda sa dvije tačke. Prva je razmatranje provedene analize omladinskih škola nogometa u Zenici. Pokrenuta je i inicijativa za dodjeljivanje počasnog članstva kluba jednoj od legendi Čelika Mehmedu Buzi. (M.P.)