Košarkašice Čelika u derbiju kola dočekuju ekipu Orlova

Košarkašice zeničkog Čelika BH Telecom u okviru derbi susreta 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine će ugostiti ekipu Orlovi iz Banja Luke.

Gošće u Zenicu stižu bez poraza u dosadašnjem dijelu lige i sa 6 uzastopnih pobjeda. Na drugoj strani izabranice trenera Armela Mujakovića imaju omjer 4:2 u pobjedama i trenutno su na petom mjestu na tabeli. Zeničke košarkašice su u seriji od dvije uzastopne pobjede. U prošlom kolu su kao gošće bile bolje od Jedinstva sa 71:63.

„Pokušaćemo da naše  tehničke greške svedemo na minimum i da pokušamo da zatvorimo njihovu najbolju igračicu a to je Marina Ristić. Ako uspjemo u tome ja se nadam da ćemo mi ostvariti za nas povoljan rezultat. To je pobjeda. Ovim putem bi pozvao sve navijače da dođu u što većem broju i da podrže ovu mladu ekipu, da nam budu vjetar u leđa i da budu naš šesti igrač na terenu i da skupa svi izborimo pobjedu“, poručio je na današnjoj press konferenciji trener KŽK Čelik, Armel Mujaković.

Playmaker zeničkog tima Zerina Kadić smatra kako su se dobro spremili za sutrašnju derbi utakmicu.

„Mislim da ova mlada ekipa može pružiti dobar otpor u sutrašnjoj utakmici, jakoj i kvalitetnoj ekipi Orlova. U dobrom smo trenažnom procesu i mislim da ćemo i greške koje smo imali u prethodnim utakmicama, da ćemo ih sutra popraviti i da ćemo ostvariti dobar rezultat“.

I pored činjenice da u prvenstvu BiH igraju sa najmlađom ekipom,  u upravnom odboru zeničkog ligaša zadovljni su dosadašnjim rezultatima.

„Zaista ovdje u klubu vlada odlična atmosfera, pozitivna. Kada su u pitanju svi naši treneri, naše igračice, naravno i njihovi roditelji bez čije pomoći i podrške ovo ne bi moglo biti uspješno. Trudimo se da budemo vjetar u leđa našim svim igračicama, da djeca osjete toplinu kluba da je to jedan domaćinski odnos i ja se nadam da će biti i u narednom periodu i da ćemo ostvarivati što bolje rezultate“, kazala je Senaida Tabić, predsjednica KŽK Čelik BH Telecom.

Susret Čelik BH Telecom –Orlovi igra se sutra 24. decembra u Areni Zenica od 18:30 minuta. (M.P.)