Potpisan Memorandum o saradnji između Savjetovališta za brak i porodicu MIZ Zenica i JU Centar za socijalni rad

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i direktor JU Centra za socijalni rad Zenica Muamer Mehić u četvrtak,15. decembra potpisali su Memorandum o saradnji između ove dvije institucije.

Saradnja između JU Centar za socijalni rad Zenica i Medžlisa Islamske zajednice Zenica – Savjetovališta za brak i porodicu, kao partnera bit će ostvarena u pružanju usluga savjetodavnog rada i razmjene informacija koje su korisne za obje strane, a sve u cilju osnaživanje porodičnog i bračnog života te pomoći u rješavanju konfliktnih situacija u braku i porodici.

Inače, Savjetovalište za brak i porodicu MIZ Zenica je formirano sa ciljem afirmacije porodice i braka. Savjetovalište pruža usluge i pomoć u sljedećim oblastima savjetodavnog rada: individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Zenica je na raspolaganju svim potencijalnim korisnicima koji imaju potrebu za navedenim uslugama. Svi pojedinci koji žele postaviti pitanje ili dobiti savjet mogu to uraditi putem telefona ili emaila, te lično u prostorijama Savjetovališta čija lokacija je na adresi Muhameda Seida Serdarevića br. 10 (lokacija označena na google maps).

Pitanja i upit za termin savjetovanja možete uputiti putem kontakt telefona 032/402-654, emaila: savjetovaliste@mizzenica.ba, putem Facebook stranice Medžlisa IZ-Zenica, ali i putem kontakt forme na web portalu.

Usluge savjetovališta su besplatne za sve korisnike a tim Savjetovališta osigurava privatnost, povjerljivost i diskreciju. (Š.B.)