U RK Čeliku zadovoljni prvim dijelom sezone, cilj u nastavku borba za prvo mjesto

Titula jesenjeg prvaka u Prvoj rukometnoj ligi grupa Sjever zasluženo je pripala zeničkoj ekipi Čelik junior.

Prvi dio trke završili su sa maksimalnim učinkom od 10 uzastopnih pobjeda i sa 20 osvojenih bodova. Pobjedom u gradskom derbiju u 8.kolu kada su slavili protiv Čelika sa  27:28, starijeg komšiju su ostavili na drugom mjestu na tabeli sa 18 bodova.K onačan rasplet događaja očekuje se u drugom dijelu kada će se znati ime putnika u društvo najboljih. I pored drugog mjesta u Čeliku su zadovoljni polusezonom.

“Svakako da smo zadovoljni. Morate imati u vidu da mi sada igramo sa jednom novom ekipom, sa novim igračima u odnosu na dvije predhodne godine kada se pokušavalo ući u Premijer ligu, preko noći. Pokušavala se napraviti ekipa preko noći a to nije išlo. Odlučili smo se da to promjenimo. Više nemamo takozvanih imena u ekipi. Nemamo nekih igrača koji su godinama igrali u Premijer ligi, pa su dolazaili kod nas igrati. Moramo biti iskreni nisu ništa pokazali. Onda smo mi odustali od toga.O krenuli smo se više ovim snagama ovdje. Igračima koji su u to vrijeme sjedili na klupi”, iskren je šef stručnog štaba RK Čelik Ljubomir Filipović.

Iako nisu uspjeli osvojiti titulu jesenjeg prvaka sa dvije gostujuće pobjede u Žepču i Banovićima, rukometaši Čelika preostale konkurente za prvo mjesto gurnuli su u drugi plan.

“Mi smo pobjedom u Banovićima stoposto obezbjedili da Zenica ima premijerligaša iduće godine. Mi smo gostujućim pobjedama u Žepču i Banovićima  definitivno skinuli neke ambicije Žepču i Banovićima da budu prvi. Ostajemo mi i Čelik junior. Mi smo tamo igrali bez kalkulacija. Mi hoćemo da kažemo da se borimo i za sebe. Borimo se i za zenički rukomet. Zenica će sigurno poslije ove sezone imati premijerligaša. Da li će to biti Čelik junior ili mi to ćemo vidjeti, kada bude odlučujuća utakmica  u idućoj polusezoni”, optimista je Ljubomir Filipović.

Odlaskom Dragičevića u Tuzlu, Čelik je ostao bez klasičnog ljevorukog igrača. U nastavku će pokušati da nađu zamjenu ali će ipak igrati sa raspoloživim snagama uglavnom mlađim igračima. Neće mjenjati način rada i koncepciju igre niti će odustati od prvog mjesta.

“Nema ono kako ja volim da kažem: Nema Sulje, nema Janka, nema Slavka, nema Mirka, nema nikakvih dogovora sa bilo kime. Mi igramo pošteno. Idemo do kraja. Borićemo se za pobjede. Na kraju ako se bude odlučivalo ko će biti prvi. Ako ne možemo mi da budemo prvi , igraćemo da Čelik junior bude prvi”, kategoričan je tehniko Čelika Ljubomir Filipović.

Nakon zaostale utakmice 7. kola u kojoj su u gostima slavili protiv Nove Bile sa 25:39 rukometaši Čelika idu na kraću pauzu. U drugoj polovini decembra radiće inidividualno. Početak priprema za drugi dio prvoligaške sezone planiran je za 15.januar. (M.P.)