Novi projekat Omladinskog hora Zenica: U subotu premijera mjuzikla “Quo Vadis Homo”

Mjuzikl Quo Vadis Homo, novi je koprodukcijski projekat Omladinskog hora Zenica, Bosanskog narodnog pozorišta i Plesnog studija “Shadows” Zenica, čija će premijerna izvedba biti održana u subotu 17. decembra od 20 sati na maloj sceni  Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.  

“Ovaj mjuzikl govori o kontrastu između života ovisnog o virtualnom svijetu i potpune slobode življenja, u kojem ukazujemo kako na jednoj strani danas omladina živi u virtualnom svijetu, a na drugoj strani romska populacija živi slobodno, uživa u ljubavi, sreći, ali i razočarenju”, navodi Milenko Karović, autor mjuzikla i dirigent Omladinskog hora Zenica.

“Mislim da će se publika dobro zabaviti, da će mjuzikl Quo Vadis Homo gledati u jednom dahu i smatram da je on znatno jači od mjuzikla Hanka, koji je doživio  izuzetno veliki uspjeh”, ističe Milenko Karović.

Uz Omladinski hor, u mjuziklu učestvuju solisti Sandra Ubiparip, Ajdin Huskić, Mak Begović i Arijan Karović, te zenički plesni studio “Shadows”. Za koreografiju je zadužen Semir Šerić, a podršku u pripremi ovog mjuzikla pružilo je Bosansko narodno pozorište.

“U ovom projektu, osim organizacijskih i tehničkih poslova, učestvujemo sa članovima naše Dječije, omladinske i lutkarske scene i drago nam je da smo zajedno i u ovom projektu, jer mi od osnivanja sarađujemo sa Omladinskim horom”, napominje Elvir Škiljo iz marketing službe Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. (V.J.)