Rezultati zeničkih klubova na Karate prvenstvu ZDK

Karate savez ZDK kao organizator, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba „Perfekt“ Zenica održano je Prvenstvo ZDK u karateu u svim starosnim i težinskim kategorijama.

Učestvovalo je 11 klubova sa 288 takmičara u 498 prijavljenih kategorija. Domaćin KK Perfekt je učestvovao sa 55 takmičara i takmičarki u 107 kategorija. Ukupno smo osvojili 40 medalja. Najbolje nastupe i najbolji uspjeh su ostvarili Imran Pivić, Ejna Bešo, Merjem Bošnjak. Mlada takmičarka Ejna Bešo je imala  dobre nastupe u katama i osvojila je zlatnu medalju i bronzanu medalju i zauzela 8 mjesto u ukupnom plasmanu.

Zenički karate klub  „Internacional“ nastupio je na Prvenstvu sa 33 takmičara iz sekcija Crkvice i Doboj Jug. Zauzeo je drugo mjesto u plasmanu klubova, osvojivši 15 zlatnih, 7 srebrenih i 14 bronzanih medalja. Prvaci ZDK za 2022. godine su Indir Bašić, Anis Karić, Tarik Buljić, Eldar Čajdrić, Merim Softić, Ajša Čajdrić, Mejrem Topčagić, Emina Skeledžija. Zatim Kata timovi: dječaci 10/11 godina, dječaci 12/13 godina i djevojčice  8/9 godina. Anis Karić sa osvojenih pet zlatnih medalje proglašen je za najuspješnijeg takmičara, i nagrađen od strane organizatora peharom. Dan kasnije 11. decembra 4 takmičara  Karate kluba Internacional nastupila su na Mawashi kupu u Sarajevu. Na ovom takmičenju učestvovalo je 607 takmičara iz 58 klubova. Takmičari „Internacionala “ osvojili su 3 zlatne, 1 srebrenu 1 bronzanu i pri tom Klub je u generalnom plasmanu zauzeo 13. mjesto. (M.P.)