Biciklistički klub Rotacija-SPIN” generalni osvajač takmičarske lige BiH na drumu

Na redovnoj godišnjoj skupštini Biciklističkog saveza BiH održanoj jučer u Bosanskoj Gradišci dodijeljena su priznanja za postignute rezultate u protekloj sezoni. Zenički biciklistički klub “Rotacija – SPIN” je tokom cijele sezone pokazao najviše i tako generalno osvojio takmičarsku ligu Bosne i Hercegovine na drumu.

Klub koji je osnovan 2018. godine je izrastao u najbolji biciklistički klub u državi kada je u pitanju disciplina drum. “Rotacija – SPIN” u svom sastavu, pored najuspješnijeg bicikliste u državi Karić Vedada ima i takmičare iz drugih gradova što je dokaz da je od osnivanja kluba postojao jasan cilj kojem su težili, a to je biti najbolji u državi u ekipnom plasmanu.

Pored osvajanja takmičarske lige u ekipnom plasmanu, takmičari biciklističkog kluba “Rotacija-SPIN” su i u pojedinačnoj konkurenciji nagrađeni sa brojnim individualnim nagradama kako slijedi:

Arman Agić – državni prvak i generalni osvajač Premier lige BiH na drumu u kategoriji mlađih kadeta;

Saša Vujić – generalni osvajač Premier lige BiH na drumu u kategoriji Master A

Martina Čondra – državna prvakinja i generalna osvajačica Premier lige BiH u kategoriji seniorke/elite

Vedad Karić u kategoriji senior/elite je:

– Državni prvak  – disciplina MTB Cross-country

– Državni prvak  – disciplina MTB Uspon

– Državni prvak  – disciplina individualni hronometar na drumu

– Državni prvak  – disciplina drum

– Državni prvak  – disciplina Drum Uspon

– Generalni osvajač Premijer lige na drumu

“Sigurno da smo ponosni na naš rezultat, jer biti najbolji u državi nije mala stvar. Ovaj rezultat je projekat koji traje već tri sezone i tokom kojeg smo nailazili na razne probleme. Međutim, uz jako kvalitetan tim i podršku sa raznih strana smo uspjeli naći put do vrha i ovom prilikom se želimo zahvaliti svim našim sponzorima koji su vjerovali u naš projekat, a posebno Gragu Zenici i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-Do kantona koji su nam pružali podršku i bili na usluzi prilikom naših zahtjeva”, stoji u priopćenju za medije biciklističkog kluba “Rotacija-SPIN”