Raspucani Neimari deklasirali Fojnicu

Četvrtu prvenstvenu pobjedu zenički Neimari sa 16:2 u meču šestog kola Prve futsal lige Federacije BiH ostvarili su protiv ekipe Fojnice.

U susretu drugoplasirane ekipe i fenjeraša, trener Neimara Mersid Bureković, imao je prostora i vremena da na parket uvede i mlađe igrače sa manjom minutažom. Iako su nastupili bez povrijeđenog Karića i Zatagića koji je pauzirao zbog crvenog kartona u domaćoj ekipi bilo je dosta raspoloženih za igru, pogađali su: Dedić pet puta, Salkić je utakmicu završio sa tri gola, Zatagić i Hadis Krehmić po dva, dok su se u listu strijelaca upisali i Bajrić, Ensar Krehmić, Ramić i Hercegovac.

Za goste pogotke su postigli: Ramić i Bunić. Bila je ovo četvrta pobjeda Neimara sa kojom su preuzeli vodeću poziciju na tabeli sa 12 poena. Gol razlika Neimara je 40:10.

Prije početka svake prvenstvene utakmice u Neimarima u goste pozovu nekoga od zeničkih sportskih legendi. Početni udarac protiv Fojnice izveli su Besim Bajrambašić – Škija i Nermin Hadžiahmetović, kojima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

U narednom, 7. kolu Neimari igraju derbi koji će odlučiti jesenjeg prvaka u Prvoj futsal ligi Federacije BIH grupa Centar. Gostuju kod ekipe MNK Futsal Team iz Tešnja. (M. Pripoljac)