Regionalni ured lige muslimanskog svijeta u BiH uručio donaciju Ruhami

Ustanovu za zbrinjavanje i njegu starih i iznemoglih lica, Ruhamu u Zenici, posjetili su danas predstavnici Regionalnog ureda lige muslimanskog svijeta u BiH i uručili donaciju od 200 jorgana za njihove korisnike.

“Naša dugogodišnja saradnja sa zeničkom Ruhamom se i dalje nastavlja, a danas donosimo jorgane potrebne za njihove korisnike u ovim hladnim zimskim danima,  a na ranije istaknute potrebe zeničke Ruhame”, naglasio je Abdullah Ben Rahmetullah Qari, direktor Regionalnog ureda lige muslimanskog svijeta u BiH, napominjući da je ovo dio sveobuhvatne donacije od ukupno 1.800 jorgana, koju su dijelili na području Sarajeva, a danas i u Zenici, uz još 800 prehrambenih paketa, uručenih u okviru ove kompletne donacije.

“Pružiti pomoć ljudima u nevolji naš je glavni zadatak, a taj socijalni program, koji njegujemo od 1993. godine i dalje se nastavlja, a u ovom periodu, kada je prisutna inflacija i skupoća, svaka pomoć, koju dobijemo za ovu našu najugroženiju kategoriju dobro će doći, dok saradnja sa Regionalnim uredom lige muslimanskog svijeta u BiH datira još iz rata, kada su takođe pomagali klijentima zeničke Ruhame”, naglašava njihova direktorica Hatidža Rudić. (V.J.)