Prva takmičarska sezona zeničkog Block out-a zadovoljavajuća, problem finansiranje i prostor za treninge

Prvi dio odbojkaške sezone 2022./23. u Prvoj ligi Federacije BIH-grupa Sjever biće završen narednog vikenda utakmicama 9. kola.

Za odbojakšice zeničkog Blok Outa ovogodišnja sezona je ujedno i prva takmičarska. Sa najmlađom ekipom u ligi trener Haris Hasanica upustio se u avanturu zvana Prva liga Federacije. Ishod posljednjeg meča sa gostovanja u Zavidovićima kod Krivaje neće bitnije promjeniti stanje na tabeli. Talenat, želja za napredovanjem i takmičarski duh nisu upitni, najveći problem za dalji razvoj jeste nedostatak termina i dvorana za trenažni proces.

„Sve ono što smo u principu planirani da uradimo, sam ulazak ženske ekipe u Prvu ligu Federacije BIH, je ispunilo očekivanja. Ono što je trebalo više da se uradi jeste problematika trenažnih procesa. Mi moramo biti jasni kod nas u Zenici klubovi se bore za termine. Odgovorili smo i na upite gradske uprave na problematiku sportskih klubova. Dali smo svoje prijedloge. Trebamo shvatiti da jedan klub ne može imati dva puta sedmično treninge. Mi generalno nemamo uslove za trenažni proces. Kada su u pitanju rezultati borimo za plasman između trećeg i četvrtog mjesta“, izjavio je za Zenicainfo.ba Haris Hasanica, trener i menadžer OA „Blok Out“ iz Zenice.

U prošloj sezoni Blok Out je u takmičarskom pogonu imao i mušku ekipu. Upravo zbog manjka dvorana za treniranje i načina finansiranja odustali su od takmičenja.

„Mi smo tri sezone radili sa muškom ekipom. Od ove godine smo samo sa ženskom ekipom. Problematika je ista, trenažni proces, i zbog toga smo odustali. U ona dva termina koja imamo nemoguće je uklopiti mušku i žensku ekipu, kao i organizovati utakmice. Neki drugi klubovi u Zenici imaju izuzetno dobro rješene termine a mi se još uvijek borimo za termine“, izjavio je Haris Hasanica.

U Odbojkaškoj akademiji „Blok Out“ još uvijek imaju kadetsku mušku ekipu, koju su spremni uključiti u takmičenje kada se steknu bolji uslovi. (M.P.)