U Zenici potpisan protokol o saradnji RK Čelika i RK Vardara

U Zenici je održan sastanak predstavika RK Čelika i RK Vardara iz Sjeverne Makedonije, gdje su predsjednik RK Čelika Pane Škrbić i RK Vardara Mihajlo Mihajlovski, potpisali protokol o dugoročnoj sportskoj, prijateljskoj i sveobuhvatnoj saradnji dva rukometna kluba iz dvije države, a saradnja će se odvijati kroz stručnu, trenersku, organizacijsku, tehničku, igračku i drugu saradnju dva kluba.

“Sa zadovoljstvom sam potpisao Protokol o saradnji sa predsjednikom RK Čelika Panetom Škrbić, koga izuzetno cijenim. RK Vardar će, kao jedan od 10 najboljih evropskih rukometnih klubova, koji je dva puta bio šampion Evrope, staviti na raspolaganje svoje resurse, posebno stručnu i svaku drugu pomoć i podršku, recimo oko kaljenja mladih igrača RK Čelika u RK Vardaru, što može biti neka vrsta specijalizacije Čelikovih igrača u Vardarovoj školi rukometa, kroz posuđivanje igrača RK Vardara na, recimo, jednu sezonu za RK Čelik i slično, kako bi RK Čelik postao evropski i svjetski klub, imate odličnu dvranu i Čelik svakako zaslužje mnogo više, zaslužuje Evropu, zbog svojih 72 godine duge i uspješne istorije i rada. RK Čelik mora napraviti svoj novi iskorak u jačanju, rastu i razvoju, a RK Vardar će mu u tome rado pomoći”, rekao je Mihajlo Mihajlovski na sastanku u Zenici.
Mihajlovski je već 30 godina predsjednik RK Vardara i deset godina je na čelu vrlo jake SEHA lige.
Pane Škrbić, predsjednik Čelika:
“Veoma me raduje potpisavanje protokola sa prijeteljima iz RK Varadara, koji je makedonski, ali i evropski rukometni brend. Mihajlovski je jedan od osnivača SEHA lige, na čijem čelu je bio deset godina. Mihajlovski, je dugo Čelikov i moj prijatelj, ima ogromno pozitivno iskustvo u vođenju rukometnog kluba i čast nam je sarađivati s njim i sa RK Vardarom. Prvi konkretni vidovi saradnje trebali bi da se realizuju već iduće godine, kroz učešće na turnirima u Skoplju i Zenici”, rekao je Pane Škrbić, predjsednik RK Čelika.
Izvor: RK Čelik