Zenički atletičari pripremaju se za završne mitinge u Sarajevu

Atletska sezona na otvorenom u našoj zemlji je odavno završena. Do spuštanja zavjese na takmičarski dio preostala su još dva takmičenja u Sarajevu koja će se održati 4. i 10. decembra.

Radi se o mitinzima u dvorani. Na oba takmičenja učestvovaće i članovi Atletskog kluba Zenica.
„Imamo još dva nastupa u dvorani. Oba će biti u Sarajevu i time će praktično biti završena ovogodišnja takmičenja u BIH. Prvo tamičenje je 4. decembra „Drugi miting BH Telecom“ miting za mlade. To su kategorije od cicibana do dječaka. Organizator je atletski klub Sarajevo. Drugi je na programu 10. decembra u organizaciji atletskog kluba Novi Grad. Ovaj drugi je za sve kategorije. Na oba ova takmičenja učestvovaće oko 25 mladih zeničkih atletičara“, izjavio je za Zenicainfo.ba Aziz Kevelj, trener i generalni sekretar AK Zenica.
Dva posljednja takmičenja u 2022. godini su posvećena uglavnom mlađim atletičarima. U atletskom klubu Zenica su na kraju sezone na otvorenom organizovali Prvi atletski miting za mlade na kojem je učestvovalo preko 250 atletskih nada.
„Mislim da će isto kao što je naš Međunarodni atletski miting doživio svoje 13. izdanje i postao tradicionalan i ovaj za mlade doživjeti istu sudbinu. Krenuli smo i sa mitingom za mlade i učinićemo sve da ta manifestacija bude tradicionalna, kako bi privukli što veći broj djece u klub“, optimista je Aziz Kevelj.
Već početkom januara u atletskom klubu Zenica planiraju organizaciju zimskih priprema za svoje članove. Veći dio atletičara boraviće u stalnoj zimskoj bazi u Makarskoj, gdje su uslovi za trening dobri. Zenički vrhunski atletičari svoj dio zimskim priprema za narednu sezonu su već počeli. Bh rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić je u Americi i tamo će ostati i narednih mjeseci. Amel Tuka je već u Italiji. Mesud Pezer nakon Zenice 11. decembra putuje u Beograd. Od 29. decembra do 16. januara boraviće u Švedskoj. Nakon toga slijedi povratak u Beograd a prvo takmičenje u dvorani ima 25. januara u Luksemburgu. (M.P.)