U petak počinje 6. Internacionalni festival edukativnog teatra IFET 2022.

Ovogodišnji, 6. Internacionalni festival edukativnog teatra, tzv. IFET 2022. , počinje u Zenici u petak, 02. decembra, sa predstavom „Zlatokosa“ mostarskog „Pozorišta lutaka“, planiranom od 12 sati. Organizatori i ovogodišnjeg Festivala su  Bosansko narodno pozorište u Zenici i Dječija, omladinska i lutkarska scena.

“Za subotu od 11:00 sati predviđena je XII smotra dječijeg dramskog stvaralaštva vrtića i škola sa prostora ZDK, u kojoj je cilj da okupimo što veći broj djece iz predškolskih i školskih ustanova radi druženja, edukacije, ali i njihovog uvođenja u svijet kulture i umjetnosti”, navodi Ermina Nišić, rukovodilac DOL scene BNP.

Do danas je stiglo od 10 do 15 prijava za učešće u ovoj Smotri, a primaju se još danas.

Na programu 6. Internacionalnog festivala edukativnog teatra ove godine su još dvije predstave za djecu. Tako će u srijedu, 07. decembra, u Zenici gostovati “DIS-Pozorište mladih” iz Banja Luke sa predstavom „Kamen mudrosti“, a u četvrtak, 08. decembra i „Lutkarsko kazalište“ iz Mostara  sa predstavom za djecu „Oholica“. Za obje predstave početak je predviđen u 12:00 sati u BNP. (V.J.)