U derbiju kola MNK Neimari dočekuju Vitez

Prva futsal liga Federacije BIH, grupa Centar, nastavlja se narednog vikenda utakmicama 4. kola.

Povratkom na klupu trenera Mersida Burekovića, zenički Neimari su zadržali okosnicu tima  i najavili  su kandidaturu za najviši plasman i put ka Premijer futsal ligi BIH.

„Imamo jako dobar početak lige. Sa našim novim-starim trenerom Mersidom Burekovićem dobro smo krenuli. Zadržali smo okosnicu ekipe. Kroz odigravanje ljetnih turnira smo imali namjeru dovesti neko od pojačanja, ali to je sada druga strana priče. Uglavnom doveli smo trenera kojeg smo mi tražili. Mislim da idemo pravim putem ka našem cilju a to je izboriti diogravanje i plasman u Premijer futsal ligu BIH“, optimista je kapiten MNK Neimari Seldin Zatagić.

Zenički Neimari  u narednom kolu ugostiće komšije iz Viteza. Vitežani imaju identičan skor od dvije pobjede kao i Neimari. U prošlom kolu na domaćem terenu pobjedili su Futsal Team Tešanj sa 3:2, dok su zenički hakleri slavili u gostima kod Usore sa visokih 3:10.

„Vitez je jako dobra ekipa. Turnirska ekipa, igraju jako dugo skupa. Imaju i oni jako dobar start, pogotovo prošlo kolo su protiv Tešnja imali jako dobar rezultat. Vjerujem da će pokazati snagu i u Zenici. Mislim da uz našu mnogobrojnu publiku koja je najbolja u državi, koju ujedno pozivam u subotu u Arenu, ostvariti nova tri boda“, optimista je kapiten Seldin Zatagić.

Prema najavama iz stručnog štaba utakmicu protiv Viteza će zbog povrede najvjerovatnije propustiti Mahir Karić. Susret Neimari-Vitez igra se 26. novembra u Areni Zenica sa početkom u 20 sati. (M.P.)