Košarkašice Čelika žele pobjedu protiv Mladog Krajišnika

Sedam dana prvenstvene pauze košarkašice Čelika iskoristile su kako bi sanirale poraz u 2. kolu od Banovića na domaćem parketu i kako bi se maksimalno spremile za naredni duel.Ove subote u goste im stiže stari poznanik i rival, ekipa Mladog Krajišnika iz Banja Luke.

Ekipa Mladog Krajišnika je mlada i poletna ekipa.Imaju dobrog trenera Dragu Karalića.Ja i trenerica Aida smo gledali njihove utakmice i vidjeli smo koje su njihove glavne igračice.To su :Guska i Simić .Pokušaćemo da zatvorimo njihove glavne igračice iako unutar ekipe imamo problema.Džejlana Indžić je povrijeđena i ima problema s koljenom.Mi ipak ne tražimo nikakav alibi , spremamo se i pokušaćemo da ostvarimo pobjedu“,izjavio je na današnjoj press konferenciji Armel Mujaković, trener KŽK Čelik BH  Telecom.

I pored problema sa povredama u timu , raspoleženje u zeničkom ligašu je na visokom nivou.Svaka utakmica je od velike važnosti .Ukoliko žele nove bodove na svom kontu , košarkašice Čelika ne smiju dozvoliti prosipanje poena na domaćem parketu.

Nadamo se da ćemo pokazati svoju volju i uspjeti u ostvarenju  nekog dobrog rezultata.Želimo da nam se ne ponovi prošlo kolo to jest da jače igramo i trebao bi rezultat da dođe.Nikoga ne potcjenjujemo , izaćemo na teren , boriti se i dati sve od sebe da bude ono najbolje“,poručila je navijačima košarkaškog ženskog kluba Čelik, mlada prvotimka Amna Isaković.

Utakmica 4. kola Prvenstva BIH za košarkašice Liga 12 , Čelik-Mladi Krajišnik igra se u  Areni Zenica u subotu 19.novembra od 17,30 minuta.    (M.P.)