Karatisti Perfekta na turniru u Doboju osvojili 12 medalja

Karate klub Perfekt Zenica , tokom vikenda je  nastupao na 22.Međunarodnom karate turniru “Doboj open  2022” u Doboju. Turnir je okupio preko 660 takmičara sa preko 850 prijava iz 55 klubova iz 4 države,Austrija, Slovenija, Srbija i BIH/.Perfekt je nastupio  sa 11 takmičara u katama i borbama.

Ukupno su osvojili 12 medalja i to :Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u katama,Emin Mujkanović drugo mjesto i srebrena medalja u katama , Tea Rašić treće mjesto i bronzana medalja u borbama, Marin Kolak treće mjesto i bronzana medalja u katama , Amina Mušinović treće mjesto i bronzana medalja u borbama , Ismail Bojić treće mjesto i bronzana medalja u katama , Merjem Bošnjak treće mjesto i bronzana medalja u borbama, Amina Bojić učesnička medalja u katama,Erna Mrakić učesnička medalja u katama, Nadija Pojskić dvije učesničke medalje u katama.

Ekipu je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i Nermin Bošnjak. U karate klubu Perfekt u toku su  pripreme za odlazak na turnir u Osijek/Hrvatska/subota 19.11.2022.god/ u saradnji sa Karate Savezom ZDK.

Krajem mjeseca novembra putuju  na dva turnira u Crnu Goru/ Kotor-26.11. i Herceg Novi-27.11.2022. Početkom mjeseca decembra Perfekt organizuje Prvenstvo  ZDK u saradnji sa Kantonalnim Karate Savezom.    (M.P.)