Gradonačelnik Kasumović primio delegaciju Udruženja Forum građana Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas delegaciju Udruženja Forum građana Zenice.

Predsjednik Udruženja Muhsin Ibrahimagić je upoznao gradonačelnika Kasumovića o predstojećim aktivnostima i najavio Program obilježavanja tridesetogodišnjice djelovanja udruženja.

Također, predstavio je buduće planove Udruženja te naglasio da su sve aktivnosti usmjerene na bolju promociju Zenice i zeničkog identiteta, a kroz afirmaciju kulture i umjetnosti.

Tokom sastanka je istaknuta dobra saradnja Udruženja Forum građana Zenice i Grada Zenice.

Članovi delegacije Udruženja su iskoristili priliku da se zahvale gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci, kao i da zamole da se razmotri mogućnost da Grad Zenica podrži obilježavanje tridesetogodišnjice djelovanja udruženja.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao da će Grad razmotriti zahtjev Udruženja i pružiti podršku u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti.

Svakako da smo opredijeljeni za podršku aktivnostima koje će doprinijeti poboljšanju zeničkog identiteta, ali i obogaćivanju kulturnog i društvenog života našeg grada. Vaše ideje i planovi su vrijedni pažnje i kao takvi će imati podršku Gradske uprave“, istakao je gradonačelnik Kasumović.    (zenica.ba)