Saopštenje za javnost u vezi premještanja utakmice RK Čelik i RK Škole rukomet Čelik junior

Obzirom na premještanje odigravanja derbi utakmice RK Čelik i RK Škole rukometa Čelik junior, Upravni odbor Čelik juniora ima potrebu da se obrati svim rukometnim navijačima našeg grada. Naime, ovaj vikend nam donosi još jedan derbi, kojeg svi isčekujemo kroz polusezonu, i to ovaj put u svoj svojoj ljepoti i snazi.

Trenutne pozicije na tabeli Čelik juniora i Čelika, kao prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, i kao glavne pretedente za ulazak u viši, najviši rang BH rukometa, garantuju istinski spektakl. Ekipe su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazale dominaciju u ligi i vjerujemo da derbi dočekuju u dobrom raspoloženju. Jedini problem je što se taj derbi neće igrati u našem gradu, matičnom gradu oba kluba, nego ćemo ovaj spektakl još jednom priuštiti našim komšijama u Kaknju. Naša sportska dvorana Arena Husein Smajlović je u nedelju popunjena, a Upravni odbor RK Čelik, na čelu sa gospodinom Panetom Škrbićem, ne želi da prihvati niti jedan od ponuđenih termina odigravanja utakmice u subotu, i to po našim saznanjima u najatraktivnijim terminima u subotu u 17 ili 19 sati, iz samo njima poznatih razloga. Znamo da većina igrača Rukometnog kluba Čelik dolazi iz drugih gradova, tako da im mjesto odigravanja i nije toliko bitno, za razliku od naše ekipe, gdje je većina domaćih igrača koji su potekla iz naše škole rukometa. Podsjećamo Vas da smo i prošle sezone utakmicu između Čelika i Čelik juniora, kada je RK Čelik bio domaćin igrali u Kaknju i riješili u našu korist. Rukometnom klubu Školi rukometa Čelik junior ne predstavlja problem igrati utakmice nigdje u Bosni i Hercegovini, ali smatramo da se ovim velika nepravda čini svim navijačima oba kluba, roditeljima igrača, porodicama i prijateljima igrača, a posebno igračima mlađih lategorija, koji u ovakvim utakmicama mogu da osjete pravi naboj derbija i zavole sport. Veoma nam je važno napomenuti da Čelik junior i dalje drži fokus u razvoju mladih igrača, koji se uspješno takmiče u svim starosnim kategorijama. Osim što većina takvih igrača čini okosnicu našeg seniorskog tima, i sami se uspješno takmiče u svojim kategorijama, što je rezultiralo time da u kategoriji dječaka rođenih 2009. godine imamo vicepravake Bosne i Hercegovine.

Ovdje se ne smije zanemariti niti ekonomski aspekt ovakvih događaja. Sigurni smo da u ovakvim ekonomskim uslovima okruženja i nesigurne budućnosti, gdje se ljudi bore za egzistenciju, posjeta derbiju neće biti ni 30% kolika bi bila u našoj Areni. Neki od naših donatora oba kluba, bez kojih klubovi ne bi preživjeli, su i ugostiteljski objekti, u lokalnoj zajednici, a koji će takođe biti uskraćeni za svoj dio prihoda.

RK Školi rukometa Čelik junior ostaje samo da Vas sve pozove na utakmicu i zamoli da nas podržite u nastojanju da uđemo u Premijer ligu, kako u ovoj, tako i svim narednim utakmicama.

U nadi da nam se ovo dešava još samo sad i nikada više,

Sportski pozdrav

foto:facebook.com/SRCelikJunior/