Takmičari Taekwondo kluba Zenica nastupili na turniru “Ilidža Open”

Na  6. međunarodnom  turniru „Ilidža Open“ je nastupilo 566 takmičara iz četiri balkanske države.Taekwondo klub Zenica predstavljalo  je 10 takmičara koji su u jakoj konkurenciji ostvarili dobar rezultat .Na ovom turniru  su osvojili osam medalja i to četiri zlatne, jednu srebrenu i tri bronzane medalje.

„Jesmo,naravno zadovoljni smo postignutim rezultatima.Protekli vikend bili smo na Ilidža openu.Na ovom takmičenju bilo je  preko 600 takmičara iz četiri države:BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.Mi smo nastupili sa deset takmičara i osvojili smo osam medalja,od toga četirti zlatne ,jednu srebrenu i tri bronzane medalje.U toku su pripreme za dva važna takmičenja koja nas očekuju, a to su:Otvoreni cup Federacije BIH  20.novembra u Sarajevu i  Balkansko prvenstvo u Albaniji od 2 do 4.decembra“,izjavio je Kenan Kulalić, trener u TK Zenica.

Osvajači zlatnih medalja  Uma Salkić, Emir Dizdarević, Dženad Hrustić i Lina Muslić, kratko su se predstavili za program TV Zenica.

Imam osam godina i treniram već dvije godine u taekvando klubu Zenica.Osvojila sam zaltnu medalju na Ilidži.Marljivo se pripremam za Cup Federacije i očekujem još neku medalju“,kazala je Lina Muslić.

Imam 11 godina i treniram u taekvando klubu Zenica već godinu i po dana .Na Ilidža openu sam  pobjedila dvije borbe i osvojila prvo mjesto.Naredni je Cup Federacije BIH  i valjda će biti još dobrih rezultata“,izjavila je Uma Salkić članica pobjedničkog tima.

U Taekvando klubu Zenica treniram već sedam godina , neki dan smo bili na takmičenju na Ilidži i ja sam  imao dvije borbe i pobjedio sam i osvojio sam zlato „,kratko je izjavio jedan od osvajača zlatne medalje, Dženad Hrustić.

Četvrti osvajač zlatne medalje iz Taekvando kluba Zenica je Emir Dizdarević,:“Treniram od devete godine a sada imam 14 godina.I ja sam osvojio zaltnu medalju na posljednjem takmičenju.Jedva čekam nastup na Cupu Federacije BIH  u Sarajevu.“

Za Taekvando klub Zenica srebrenu medalju izborio je  Vedad Šehić, dok su se bronzanim  medaljama okitili   Sumejra Spahić, Merjem Džambo i Faris Hrustić.Kadetska ekipa osvojila je pehar za drugo mjesto ekipno.Nakon ovog turnira takmičari Taekwondo kluba Zenica nastavljaju  sa pripremama za naredne turnire od kojih je prvi „Otvoreni Kup Federacije Bosne i Hercegovine“ koji će se održati 20.novembra u Sarajevu i Balkansko prvenstvo u Albaniji od 2. do 4.decembra.   (M.P.)