SDA ZDK o razgovorima o formiranju nove Vlade

Nakon što su potvrđeni rezultati Općih izbora u BiH, sa osvojenih 11 madata u Skupštini ZDK, SDA je definitivno potvrdila  da ostaje najjača politička stranka u ZDK. Građani su dali najveće  povjerenje  SDA na  čemu  smo im zahvalni i  SDA ZDK će nastaviti voditi pozitivne procese u Kantonu što su građani prepoznali i nagradili sa većim brojem glasova  nego što SDP i BHI-KF imaju zajedno, a koje se nameću kao predvodnici neke nove većine i tzv. „programske koalicije“.

Jedini zajednički sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti u Kantonu  i time ponište volju građana  ZDK  u trenutku kada je ZDK primjer dobre  praske  u  mnogim oblastima i definitivno najstabilniji  kanton u FBiH. Koliko su programski motivisani govori i činjenica da su na prvim zajedničkim sastancima  podijelili  ministarstva  i  funkcije, što je objavljeno, ali ne i demantovano u medijima, pred novinarima opovrgli i kazali da će o tome kasnije odlučivati. Ove činjenice govore sve o toj tzv. koaliciji, odnosno interesnoj skupini,  rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Uzimajući u obzir volju građana Kantona,  povjerenje  i obaveze koje su nametnuli pred nas,  Kantonalni odbor SDA ZDK, uprkos  određenim  najavama  većine, nastavlja  konstruktivne  razgovore o formiranju nove vlade kantona pred kojom će biti  imperativ da  nastavi  pozitivne trendove  i rad  u interesu građana.

KANTONALNI ODBOR SDA                                                                                         ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA