Čelik gostuje u Donjem Vakufu

FOTO: RK Čelik

Rukometaši RK Čelika bili su slobodni u prošlom kolu jer je RK Travnik odustao od daljeg takmičenja. Ipak, u Čeliku se cijele sedmice veoma ozbiljno radilo i treniralo za utakmicu u narednom vikendu, kada u nedjelju 23. oktobra, gostuje u Donjem Vakufu, kod istoimene domaće ekipe rukometaša.

Svi igrači RK Čelika su zdravi i spremni za narednu utakmicu 5. prvenstvenog kola Prve lige FBiH. Za sada zna se da u Donji Vakuf neće putovati povrijeđeni Velid Čelenka, a upitan je, zbog bolova u koljenu, i veoma iskusni Mario Filipović. Pivot Ajdin Starčević se potpuno oporavio nakon povrede ramena, tako da na raspolaganju sada imam 20 igrača, pa ću sastav protiv RK Donjeg Vakufa odrediti pred sami polazak u Vakuf. Ekipu Vakufa izuzetno cijenim i nikada protiv njih nismo lagano osvajali bodove, ali na ovom gostovanju ne dolazi u obzir ništa drugo osim naše pobjede i dva nova boda za našu ekipu„ kaže trener RK Čelika Ljubomir Filipović.

Mevludin Čehajić, kapiten i golman RK Čelika pred gostovanje u Donjem Vakufu izjavio je sljedeće:

„Nažalost ovogodišnja sezona je mnogo slabija u našoj Ligi nego što je bila prethodna sezona i ako ne bude sudijskih i drugih ,,čarki” mi u ovom prvenstvu praktično nemamo ozbiljnog konkurenta. Najbolji smo i idemo na pobjede u svim utakmicama, pa prema tome i u Donjem Vakufu“ izjavio je  Čehajić.

Od tri prvensvena kola, koliko je RK Čelik do sada odigrao, osvojeno je svih šest bodova. (M. P.)