Humanitarna akcija “Ženi-majki za korak laki”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Zenici je danas održana press konferencija povodom organizovanja humanitarne likovne kolonije i aukcije pod nazivom „Ženi-majki za korak laki“, koja je namijenjena za prikupljanje novčane pomoći sugrađanki Sedini Babanović.

Likovna kolonija će se održati  22. oktobra sa početkom u 11 sati ispred Krčme braće Petrović.

Mi ćemo biti već od 11 sati kada će slikari na otvorenom raditi likovnu koloniju, koja je tu ispred našeg objekta Krčma braće Petrović na našoj ljetnoj terasi. Djela će slikati do 18 sati kada ćemo zvanično početi našu humanitarno-prodajnu aukciju slika. Do ovog momenta, mislim da preko 20 slikara će biti na trgu, a bit će nekih sigurno 50 djela koje ćemo ponuditi u prodaju“, istakao je ovom prilikom Andrija Petrović, organizator akcije „Ženi-majki za korak laki“.

Akciji za ozdravljenje Sedine Babanović pridružuju se i glumice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Ermina Nišić i Lana Zablocki.

Rekla sam da smo se pridružili tom velikom srcu braće Petrovića sa porukom da žena treba stajati uz ženu, da žena treba biti podrška ženi naročito samohranim majkama, majkama koje koračaju kroz život samostalno i bore se za svoju obitelj i sebe. Ali ja im poručujem i našoj Sedini kažem nisi sama, umjetnice kao i sve žene su uz tebe i sve one žene kojima zaista treba pomoći“, kazala je između ostalog Ermina Nišić, glumica zeničkog pozorišta i rukovoditeljica DOLS-a.

Književni klub „Plava paleta“ učestvuje u humanitarnoj akciji za Sedinu Babanović.

Onaj ko se odazove ili želi podržati akciju za nagradu dobije prekrasne stihove, jer morate biti svjesni ne možemo biti svi političari, neko mora biti i čovjek“, istaknuo je ovom prilikom književnik Emir Sokolović ispred „Plave palete“.

Sedina Babanović je do sada preživjela 28 operacija. Prije 16 godina je ugradila protezu i sada je potrebno da se uradi revizija, ugradnja novog kuka. Nažalost, zbog nemara ljekara zadobila je tešku infekciju zbog koje trpi jake bolove.

Kada sam izgubila svaku nadu da ću uspjeti bilo šta da uradim za sebe, obratila sam se braći Petrović koji su me raširenih ruku prihvatili i dali su mi nadu za bolje sutra. Dali su mi nadu i sada sam jako psihički stabilnija jer su mi omogućili da gledam svjetlije u budućnost i svojim entuzijazmom, svojom podrškom i čistim srcem i dušom dali su mi nadu da ću uspjeti za lak korak i nadam se da ću uspjeti uz pomoć Ivana, Andrije i svih ljudi dobre volje koji su se odazvali i koji će se odazvati da ću uspjeti da pratim korak svog sina ima samo 12 godina, bar malo da osjetim kako je živjeti bez bola“, navela je Sedina Babanović.

Ovim putem se želi skupiti novčani iznos koji je potreban za Sedininu operaciju. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da u subotu dođu i da podrže ovu akciju, jer nečije malo za Sedinu Babanović znači mnogo. (A. S.)