ZENICA: Završeno Reconnect takmičenje

Trodnevno studentsko IT takmičenje Reconnect završeno je danas na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Trećeg dana hackathon takmičenja predstavilo se osam ekipa koje su održale prezentaciju rješenja hackathona. Prvo mjesto osvojila je ekipa Top G. Iz pobjedničkog tima ističu da je mnogo truda i rada potrošeno u smišljanje najbolje ideje, a inspiraciju su pronašli u pandemiji korona virusa.

Odlučili smo se na takvu ideju da izvučemo ljude iz njihovih domova, kuća, da se vratimo u normalan život onakav kakav je bio prije korona virusa i lockdowna i na inovativan način, na takmičarski načun koji se nalazi u našoj aplikaciji privučemo korisnike da koriste tu aplikaciju. Samim time da ih istjeramo da izlaze iz svojih domova, da se druže sa ljudima, sa svojim dragim osobama koje su prije njih bile tu i osobe koje će upoznati u svojoj skorijoj budućnosti“, kazao je Amir Begić iz pobjedničkog tima Top G.

Studenti i srednjoškolci pokazali su zavidne vještine tokom trodnevnog IT takmičenja.

Pokazali su izvrsna znanja, pokazali su odlične vještine, ne samo u programiranju nego i u timskom radu, swot analizi, raznim drugim vještinama. Možemo samo biti ponosni na njih i jedva čekam sljedeće ovakvo takmičenje“, istakao je prof. dr. Samir Lemeš.

Drugo mjesto na Reconnect takmičenju osvojila je ekipa The Code of Duty, a treće mjesto zauzela je ekipa Stack Overflow Enjoyers. (A. S.)