Stari derbi na Bilinom polju

FOTO: NK Čelik - Facebook

U narednom periodu nogometaše Čelika očekuju velika iskušenja. U sedam dana odigraće tri utakmice, dvije prvenstvene i jednu u Kupu. Za mladi i ambiciozni tim zeničkog ligaša biće to veliki ispit.

Osim prvenstvenih mečeva sa Ilijašom i Moščanicom utakmica 1/16 finala Kupa BiH u nogometu protiv Sarajeva na Bilinom polju, u centru je pažnje bh. javnosti. Posljednji međusobni duel Čelik i Sarajevo odigrali su prije tri godine kada su oba tima bila premijer ligaši.

Drago mi je da smo u prethodnoj utakmici odmorili par igrača i mislim da će svi biti u konkurenciji za utakmicu protiv Ilijaša koja nam je trenutno najbitnija. Idemo korak po korak. Želimo protiv Ilijaša da osvojimo tri boda. Nakon te utakmice okrećemo se starom rivalu u kupu ekipi Sarajeva. Kada je taj meč u pitanju vrećaju nam se neke stare uspomene. Što se tiče Sarajeva ubijeđen sam da se možemo nositi sa svakom ekipom u našoj državi. Mogu obećati da ćemo izgarati na terenu i da ćemo pokazati svoj kvalitet. Koliko će to biti dovoljno ne znam. U nogometu se dešavaju svakakva čuda ali mislim da ne bi bilo toliko čudo i da iznenadimo protivnika“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armin Duvnjak, šef stručnog štaba NK Čelik.

Svjesni važnosti utakmice protiv Sarajeva, u upravi zeničkog ligaša već su počeli organizacione pripreme za ovaj veliki sportski događaj.

Ovo je za nas ujedno i nagrada za posao koji smo radili u dvije prethodne godine. Sve pomalo liči i na filmsku priču. Sigurno da smo priželjkivali jednu ovakvu utakmicu. Mi znamo da su nam male šanse da osvojimo kup, ali htjeli smo da našim navijačima ponudimo jedan veliki derbi u Zenici. Što se tiče organizacije mi ćemo to dići na zavidan nivo. Velika je zainteresovanost za ulaznice, ne samo u Zenici već i u drugim gradovima. Za navijače Sarajeva obezbijedili smo sjevernu tirbinu i 2000 ulaznica. Ulaznice će biti u prodaju od petka na više lokacija u gradu“, kazao je Emir Čerim, v.d. direktor NK Čelik.

Za kraj poručio je navijačima Čelika do dođu na tribine Bilinog polja i da uživaju u igri mladog tima, ali je ponovio i izjavu trenera Sarajeva Feđe Dudića nakon izvlačenja parova 1/16 Kupa.

Gledajući sa sportskog aspekta nisam mogao dobiti goreg protivnika i moram na teren izaći sa prvim timom, ali sa ljudske strane mi je drago što smo izvukli ekipu Čelika.“

Utakmica 1/16 finala Kupa BiH u nogometu Čelik-Sarajevo igra se u srijedu 19. oktobra od 18 sati. (M. P.)