Sigurna pobjeda RK Čelik protiv Krajine iz Cazina

U trećem kolu Prve lige FBiH rukometaši Čelika su nakon pobjede protiv Bosne Tešanj i RK Žepča u Žepču, zabilježili i treću pobjedu u nizu, ovoga puta rutinsku pobjedu protiv oslabljene ekipe RK Krajine iz Cazina, koja je u Zenicu doputovala bez svoja 4 povrijeđena ili bolesna igrača.

Rezulat: RK Čelik – RK Krajina 44:25 ( poluvrijeme 24:12).

Bila je to utakmica u kojoj je trener Čelika Miki Filipović, zbog očigledne razike u kvaitetu ekipa, uveo u igru praktično svih 16 igrača, u principu kroz tri verzije tima po 20 minuta.

Od strijelaca Čelika najviše je pokazao krilo Edin Gušić, koji je postigao 8 golova, Mirsad Čelenka je postigao 6, a čak 6 igrača Čelika su postigli po 4 gola: Adnan Sumbuljević, Bakir Pirić, Tarik Kubat, Miran Čović, Faris Rujanac i Velid Čelenka. Čak su i oba šestanestogodišnjka postigla po jedan gol (Zukić i Kačamaković), tako da nije bilo igrača koji nije dao gol.

U ekipi Krajine istakao se bek Armin Grbić, koji je sa 12 postignuth golova prvi strijelac utakmice, zatim Adnan Ćatić, koji je postigao 5, a Enis Mehulić je postigao 4 gola.

“U ovoj utakmici sam isprobao i dobili su šansu svih 16 igrača. Nedostajala su nam u ovoj utakmici još naša dva jaka odbrambena igrača (Ajdin Starčević, koji je povrijedio rame u utaknmici u Žepču i slobodno mogu reći stub naše odbrane Danijel Jurić, koji je poslovno bio spriječen da nastupi u ovoj utakmici). Sve u svemu ja sam zadovljan igrom i pobjedom, jer sam iskristalisao prvih dvanaest igrača u timu za buduće jače mečeve koji slijede”, izjavio je nakon utakmice trener Čelika Miki Filipović.

Narednog vikenda RK Čelik je slobodan, pošto je RK Travnik istupio iz Lige, a 22. oktobra Čelik gostuje u Donjem Vakufu.