RK Čelik u trećem kolu dočekuje Krajinu iz Cazina

FOTO: RK Čelik

U nedjelju, 9. oktobra, u 15:00 sati, u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici, RK Čelik u 3. kolu Prve lige FBiH dočekuje ekipu RK Kajine iz Cazina.

Nakon pobjede u prva dva kola, protiv Bosne iz Tešnja i RK Žepča u Žepču, u taboru Čelika očekuju da u nedjelju uknjiže novu pobjedu i dva nova boda.
“Bez obzira što RK Krajina spada u red klubva sa slabijim rejtingom u Ligi, mi najozbiljnije prilazimo ovoj utakmici. Povrijeđenih igrača nemamo, osim Ajdina Starčevića koji je na prethodnoj utamici u Žepču povrijedio rame desne ruke a klub, odnosno predsjednik Kluba Pane Škrbić, mu je obezbijedio specijalistički pregled i medicinski tretman kod jednog od najpoznatijih doktora za sportske povrede u Zenici i šire, prim. dr. Envera Šabića, direktora Poliklinike Sunce, tako da očekujemo njegov brz oporavak”, izjavio je pred ovu utakmicu trener Čelika Miki Filipović.
Inače, svih 20 ugrača Čelika su za ovu utakmicu na raspolaganju treneru Filipoviću, tako da će i u nedjelju ekipu predvoditi kapiten Mevludin Čehajić i zamjenik kapitena Danijel Jurić, koji će uz iskusne igrače Čelika Mirana Čovića, Marija Filipovića, Edina Gušića, Tarika Kubata, te mladih igrača Farisa Rujanca, Velida Čelenku, Bakira Pirića, Muharema Milkunića, Ahmeta Kačamakovića i drugove, Čelik igrati svoju novu, prepoznatljivu rukometnu igru.
“Pozivam sve ljubitelje rukometa da u nedjelju u 15 sati dođu u Gradsku arenu u Zenici i podrže nas! Gradimo novu, prepoznatljvu Čelikovu igru, za koju sam siguran da će vam se dopasti. Dođite u nedjelju u Arenu! Idemo na pobjedu! Svi ste pozvani!” rekao je zamjenik kapitena RK Čelika, Danijel Jurić, iskusni ,,komandant” Čelikove odbrane.
RK Čelik