Najmanje šest biračkih mjesta otvoreno sa zakašnjenjem

Na najmanje šest biračkih mjesta u Zenici jutros izborni proces nije počeo na vrijeme. Staro Radakovo 6, kasnilo s otvaranjem 15 minuta, Radakovo 4, kasnilo 11, Crkvice 5, 15 minuta, Blatuša 1 isto, dok je Klopče 4 otvoreno sa kašnjenjem od 35 minuta, a Bilino polje 115 je kasnilo oko sat i pedeset minuta.

Ovdje je problem bio taj što predsjednik biračkog odbora, iako je prema instrukcijama morao, nije obavijestio Gradsku izbornu komisiju da nisu započeli izborni proces, pa su ih na kraju birači obavijestili.

I da su samo ti problemi od jutros u Zenici na biračkim mjestima. Prema riječima predsjednika GIK-a Muamera Kovača u četvrtak je od angažmana u biračkom odboru odustalo devet predsjdnika, u petak njih četvero. Ne postoji prema Izbornom zakonu ni sankcija za ovakve prijestupe. Jučer ih nekoliko nije ni došlo po izborni materijal. Također u subotu je jedan predsjednik biračkog odbora izborni materijal smjestio u pogrešnu školu, ali je to jutros riješeno uz pratnju policije. „Imali su obuku i predsjednici i članovi biračkih odbora, koju smo ponovili tri dana pred izbore, ističe Kovač. (A.H.)