Zapažen nastup zeničkih “Iskri” na prvenstvu u Novalji

Zavidne rezultate ostvarile su mlade plesačice iz Plesnog centra „ Iskre“ na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u modernim plesovima u Hrvatskoj. Zahvaljujući predanom radu i trudu proglašane su za top šest najboljih na evropskom prvenstvu u veoma jakoj konkurenciji.

Ovom prvenstvu je prethodilo kvalifikaciono takmičenje održano u Beogradu tokom kojeg su rasplesane Zeničanke osvojile brojne medalje. To im je omogućilo plasman na evropsko prvenstvo u modernim plesovima koje je potom održano u Novalji u Hrvatskoj.

„Novalju smo osvojili tako da smo imali ulazak u finale. Djevojčica Lejla Sejdić se plasirala među šest finalista i osvojila 6. mjesto što je odličan i zavidan rezultat. Ući u finale evropskog prvenstva je, znate velika stvar u takvoj konkurenciji. Također Inela Drapić je četveroplasirana, Dženeta Fetić je bila druga u hip-hopu. Sve je to za nas bilo veliko, to su odlične plesne ekipe sa fenomalnim trenerima“, kaže Belma Čolaković, voditeljica i trenerica PC „ Iskre“ iz Zenice.

Tajra i Nedžma duo šou dens su bile treće, Džana Hanadanagić deveto mjesto, a Mejrem Fetić je bila treća. Ilma Imamović je u šou densu bila četvrta.

„U Beogradu sam na koreografiji s pjesmom Dine Merlina bila prva, potom u Novalji četvrta. Treniram ples oko sedam mjeseci i ovo mi nisu prve medalje, a nadam se i novim u Zagrebu“, kazala nam je Ilma Imamović 11-godišnja plesačica „Iskri“.

Prema riječima Čolaković njih će tridesetak iz Plesnog centra „Iskre“ uskoro učestvovati na kvalifikacionom takmičenju u Zagrebu za Svjetsko prvenstvu na Kipru. Zagreb je prije pet godina bio grad koji ih je proslavio u evropskom i svjetskom  modernom plesu, pa su i očekivanja velika. Želimo im mnogo uspjeha i sreće.

A.H.